söndag 15 januari 2012

Solig söndag!

Vackert väder ute och massor med energi i kroppen. Försöker ta vara på den för jag lär behöva den på eftermiddagens dubbelpass! Så även om jag är hysteriskt sugen på att springa en runda ska jag spara mina ben. Då det var Animal Walks på schemat förra veckan tippar jag antingen Tabatas (som typ alltid inkluderar benböj, oftast i någon explosiv form med hopp) eller GPP (femton miljoner burpees med mera). Och då behöver jag ha pigga fräscha ben.

Jag var uten en sväng före lunch och cyklade iväg för att hämta ett väldigt efterlängtat paket som landade i måndags men som jag inte har prioriterat att hämta eftersom jag inte behövde grejerna i veckan som gick. Däri fanns mina nya snygga cykelskor - jag har köpt ett par MTB-skor och ska börja lära mig cykla med SPD-pedaler. Vi ska montera ett par vändbara pedaler som har SPD på ena sidan och är vanliga på andra sidan på min cykel så att jag kan lära mig klicka i och ur fötterna när jag ändå cyklar till jobbet, gymmet etc. Skorna är från Pearl Izumi och de är grymt snygga (jag ska fota sedan).

När jag ändå skulle beställa varor så var jag tvungen att kolla på rean och vad fanns där om inte en häftig cykeljacka från Scott som matchar mina vintercykeltights. Vindtät fram och andasfunktion på ryggen så att man inte blir så varm av ryggsäcken. Jackan fanns bara i storlek XL, men jag höll tummarna och reciterade mantrat "cykelkläder är alltid små i storlekarna, den kommer att passa finfint" vilket visade sig stämma perfekt. Sist men inte minst hade jag klickat hem en Thermal-jacka från Nike - den kommer att fungera som ytterlager dagar som i dag då det inte är blåsigt och som mellanlager på kyliga blåsiga dagar. Och den är LILA. Och mjuk och fin och o-prasslig.

Tyvärr har J åkt iväg på styrelsemöte, annars skulle jag ha plågat honom tills han bytte mina pedaler och hjälpte mig träna på att klicka i fötterna på rätt sätt. Jag tänker inte ge mig på det själv utan assistans! Så cykelskorna får stå här och glänsa så länge.

För övrigt sitter jag och kollar nagelbitande på damernas jaktstart i skidskytte. Mera på dagens program är lite förberedelse av middag så att J kan fixa klart det medan jag tränar, jag ska packa upp väskorna från förra veckans resa och försöka packa och organisera mina grejer till i morgon. Helt vanlig söndag alltså!


Vad pysslar ni med idag, ni som läser bloggen?

1 kommentar:

Suzan sa...

Har slappsöndag o försöker läka mina läppar, ha så kul på träningen ikväll! kram!