lördag 21 januari 2012

Klafs, klafs, klafs...

....sådär lät det i en timme och tio minuter när jag sprang i dag. När herrarna Lindström, Bergman och Ferry hade gått i mål hade det slutat regna och blötsnöa så jag drog på mig kläderna utan vidare diskussion med mig själv och såg till att få milpasset överstökat. Medveten om att jag bara hade sprungit ett kort pass under veckan och att jag VET exakt hur jävla jobbigt det är att köra combat + FF på söndagen om jag har sprungit en mil samma dag så var det inte så svårt att ta beslutet. Just do it, liksom.

Helt ärligt så var det inte helt lätt att få ihop en mil i dag. Nog för att jag väntade tills det var "torrt", men underlaget... Asfalt med 1-2 cm slask på är snorhalt helt enkelt. Jag siktade mot grusvägarna på Bulltofta i stället men på flera ställen är det så vattensjukt att det knappt går att ta sig fram. Eller går gör det ju, men jag har inte byggt så mycket pannben att jag frivilligt traskar igenom snöblandade vattenpölar upp till fotknölarna!

Som synes på kartan så blev det en något förvirrad runda. Jag vet ungefär vilka bitar som brukar vara översvämmade så jag försökte ta mig in på 2½ km-spåret först och sedan finns det en sträcka på femman som inte är så blöt och förvisso inte har belysning men jag tänkte att det säkert skulle gå ändå. Men nej, så enkelt skulle det inte vara, jag provade tre olika vägar och blev stoppad av vatten på alla tre. Vände därför tillbaka samma väg som jag kom och sprang åt andra hållet, "mördarbacken" upp och ner på andra sidan, sedan in längs cykel/gångvägarna i villaområdena på Bulltofta och Toftanäs tills jag hade fått ihop strax över milen. Det var halt och obehagligt och ganska jävligt, men jag gjorde det. Och jag är jättenöjd med att ha sprungit en mil och upplevde det som ett helt överkomligt pass.

Nu ska det bli intressant att se väderutvecklingen. Om det fryser på innan det hinner torka upp så kommer det att vara GLASHALT överallt närmaste tiden och då blir det verkligen en utmaning att hitta någonstans att springa!

Resten av kvällen bjuder på mello-förpremiär - danska mello går nämligen av stapeln i kväll (med Patrik Isaksson som deltagare or so I heard) och det passar bra att sitta i soffan, dricka te, äta lyxig choklad och måla naglarna till. Ha en finfin kväll!

Inga kommentarer: