onsdag 16 maj 2012

Cleared for takeoff

2½ vecka efter ofrivillig avsittning tyckte jag att det passade bra med en naprapatkoll hos Naprapat-Jimmy. För säkerhets skull. Inte för att jag tror att sjukvården har missat något vitalt, men de tog hand om det mest akuta just den dagen - och sedan efteråt kommer lite snedbelastningar och konstiga spänningar pga smärtan. Plus att när man är som jag (överrörlig alltså) så kan det ju vara lite bitar som har flyttat på sig av smällen.

Jimmy var rätt överraskad över hur lite tilltufsad jag var ändå och sa att jag skulle vara tacksam över att vara så vältränad för att kroppen hade parerat en hel del. Det är jag fullt medveten om, det tänkte jag faktiskt direkt efter att jag hade ramlat av - vilken TUR att jag är i så bra form, det här gick ju inte så illa :-)

Hursomhelst så hittade han ändå lite roligheter, lite snett i bäckenet och i bröstryggen men ingenting i nacken. Och så har vi då vår gamle kompis vänsteraxeln som vi har kämpat med att få korrekt placerad ganska länge. Nu var den ordentligt framåtroterad igen. Fast det är en produkt av att axeln inte tog nån större skada i fallet utan bara "vek in sig" överrörlig som den är. Så det är helt okej. Jimmy gick på de muskler som drog snett (AJ!), tryckte och masserade och hade sig och det funkar ju - som alltid.

Man går inte från mottagningen utan hemläxa och så var det även denna gång. Läxa 1 är att jag har börjat svanka nåt så in i bänken och det hänger ju ihop med att det har gjort ont att spänna magmusklerna. Nu är det dags att aktivera dem igen när jag står och går och i synnerhet när jag tränar. Läxa 2 är att mina lats på vänster sida behöver lite omsorg - både stretch och styrketräning. Så alla roddövningar jag gör är bra, fler är bättre - så länge det inte gör ont. Läxa 3 är att balansmusklerna i vänsterhöften verkar ha tappat sugen lite så de ska återaktiveras med en gammal uppvärmningsövning vi har haft på programmet tidigare.

MEN trots alla dessa småpyssligheter så är det fritt fram att träna på så mycket jag kan, orkar och klarar av. För det var verkligen småsaker. Min kropp är stark, vi fixar det här! Ridning senare i kväll alltså :-D

Inga kommentarer: