tisdag 1 maj 2012

Revbensrehab, dag 3

Jaha, då var det dags för dagens gnällinlägg! Det där med att det blir allt mera smärtsamt under ett antal dagar kan jag skriva under på - fy helvete vad jag har ont i dag. Råkade hosta i morse utan att tänka mig för och aaaaaj..... Tänkte gå och lägga mig igen efter att J hade fått sina presenter och åkt till jobbet men det var minsann lögn att somna om så jag fick masa mig upp och ta en rolig värktablett i stället. Och trots den tabletten har jag skapligt ont.

Dagens äventyr har varit att cykla till Netto och handla litegrann. Där lärde jag mig att jag ett tag framöver ALLTID vill ha en kundvagn. Även om jag så bara ska ha en liter mjölk. För jag kan inte bära en kundkorg på vänster sida, varken i handen eller på armen. Tar jag kundkorgen i höger hand innebär det att jag måste plocka samtliga varor med vänster hand, och varje gång jag behöver sträcka på mig det allra minsta hugger det till i revbenet. Kundvagnar is the shit alltså.

En annan opraktisk grej är att värktabletterna försämrar reaktionsförmågan. Vilket innebär att man blir lite extra klumpig. Vansinnigt idiotiskt när jag samtidigt är extra känslig för t ex att snubbla, halka eller tappa något. Snabbt sträcka sig efter ett papper som håller på att halka ur högen = AJ som fan. Att man sedan reagerar lite, lite långsammare än man i vanliga fall hade gjort gör det inte ett dugg enklare!

Träningsväskan står i hallen som en smärtsam påminnelse om allt jag INTE gör just nu. Jag har inte dåligt samvete över att jag inte tränar för det GÅR inte. Men jag oroar mig - kommer mina muskler att förtvina och försvinna, vad händer med löparformen, hur mycket måste jag börja om och bygga upp igen? Åh, skitjobbigt att tänka på. I synnerhet när jag inte vet hur länge jag kommer att vara grounded. För till och med lugnare styrketräning är just nu uteslutet eftersom det gör ont att bara försöka stabilisera kroppen för att lyfta något lite tyngre. Jag hoppas och tror på att en del av smärtan är biverkningar av smällen jag fick, att revbenet är en mindre bit i pusslet "att röra på sig". Väntar otåligt men har samtidigt resignerat och insett att det får ta den tiden som behövs. Missar kanske Kungsholmen runt och Blodomloppet och får satsa på tävlingarna i augusti, september och oktober i stället. So be it.

Inga kommentarer: