lördag 26 maj 2012

Temadag terräng

Morgonens ridlektion bjöd på hoppning på terrängbanan. Det är alltid lite läskigare att hoppa i terrängen, dels eftersom vi har fasta hinder och dels eftersom man aldrig riktigt vet om man får stopp på en eventuellt het häst för det finns ju inga väggar eller staket! Men jag var uppskriven på trygga Nora Lee som jobbade som fälttävlanshäst innan hon kom till ridskolan och jag vet sedan tidigare att hon är världens säkraste kort på terrängbanan. Orädd, hoppglad och stensäker - stannar aldrig. Eventuellt kan hon bli lite väl het på gröten och vi har vid tidigare tillfällen fått bromsa lite längre bort från stigen än det var tänkt, men det är rätt hanterbart.

Hoppningen gick kalasbra för alla, några av oss fick t o m hoppa "soffan" som är lite av ett eldprov! Inte för att hindret är så högt, men det är brett, format som en soffa ungefär och står i lite uppförsbacke. Jag har inte vågat mig på det tidigare men i dag så hakade jag på - Nora blev väldigt lycklig och satte full fart och jag var övertygad om att jag skulle dö, men hon hoppade stort och glatt över så det var helt problemfritt och jag satt med världens största leende över att äntligen, äntligen ha vågat hoppa just det hindret.

Efter dusch, lunch, vila och tvätt (som innefattade att kuta in och ut med tvätten när det kom regnskurar!) proklamerade J att han ville ut i skogen och springa. Övertalade honom att nöja sig med Bokskogen, drog på mig fivefingers och hängde med ut och GICK 7 km-slingan ute i skogen som ju är terräng på riktigt jämfört med de slingorna jag har på hemmaplan. Tufft - och jag hade så pass med träningsvärk i fötter och underben att jag inte vågade mig på att springa. Provkörde däremot min nya löparryggsäck som jag tror kommer fungera jättefint så fort jag har vant mig. Nu ska jag bara få rätt på hur vätskeblåsan och vätskesystemet funkar också! Spar den biten till morgondagens långpass, lite roligt måste man få ha kvar....

Status veckoutmaningen: Cyklat 93 km (heja mig! måste nästan hitta 7 km i morgon för att få en fin jämn siffra.....) och sprungit/gått 46 km hittills. Och så blir det ju lite till i morgon då! Undrar hur det går för alla andra veckoutmanare, det är lite tyst på twitter och bloggar tycker jag :-)

Inga kommentarer: