lördag 28 april 2012

Djupdykning!

Lyckades med konsten att ramla av hästen under dagens hoppning. Hästen stannade - jag hoppade hindret själv. Inte så smart. Än mindre smart att göra det från 1,85 meters höjd kan jag meddela! Envis som synden är jag dock så när jag väl kunde andas igen och hade hämtat mig några minuter satt jag upp på hästen och fortsatte hoppa. Märkte sedan när jag kom hem att nja, SÅ himla bra mådde jag inte, fick en ordentlig smäll på vänstersidan och mina revben kändes inte så trevliga. Ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att jag borde åka in till akuten för en koll. Var dock tvungen att vänta in J och bilen och passade på att ta en dusch och äta lunch. Tur var väl det för akutbesöket tog nästan 8 timmar...

När jag väl fick träffa läkaren var hon väldigt noggrann, kollade efter invändiga skador, skickade mig på röntgen för att säkerställa att inga revben hade punkterat nåt de inte borde och gav mig en föreläsning om vikten av att ha säkerhetsväst... (fast den diskussionen kan vi ta en annan gång)

Status blev dock att jag "bara" har en spricka i fjärde revbenet och ska hålla mig aktiv och se till att andas ordentligt och djupt även om det gör ont. Har fått läskiga starka smärtstillande på recept och order om att nöja mig med något mildare i den mån jag kan.

Kungsholmen runt på lördag, då? Vi får se helt enkelt. I dagsläget kan jag inte se nån anledning att låta bli men gör det svinigt ont så kanske jag ska nöja mig med milen. Läkaren hotade med att det kommer att göra mer och mer ont i några dagar för att sedan lätta. Fast stålkvinnan stoppar man ju inte med en spricka i ett revben!

3 kommentarer:

Sara Jonsson sa...

Ajaj, inte ramla av och slå sig! Nu blir jag ju nästan hopprädd igen, jag som just kommit över det och desstuom har hopplektion på tisdag. Krya på dig!!

Tina Jensen sa...

Yikes hoppas att det inte gör för ont!!! Kram

Pernille sa...

Sara: Alla andra skolhästar hade hoppat i det läget så oroa dig inte... det där med pensionerade tävlingshästar på ridskola är inte alltid en bra ide!

Tina: Det gör förbaskat ont men det går väl över!