måndag 2 april 2012

NMT-pass och min egen hejaklack

Yeah, jag har tydligen skaffat egen hejaklack. Intressant upplevelse! När jag joggar ner till Bulltofta och NMT passerar jag en viadukt under "stora vägen". Och därnere hängde i dag ett gäng grabbar - förmodligen 12-14 år gamla. Typ. De började heja och hojta och ha sig när jag kom joggandes och när några av dem gjorde ansatser till att springa jämsides med mig kunde jag helt barnsligt inte låta bli att riva av världens spurt. Då blev det tyst - frånsett nån tuffing som var tvungen att hojta "nice ass!". Yes, well. Kanske inte så himla nice, väl inslagen i långkalsonger och mina mest antika tights, men okej, en komplimang är en komplimang!

Dagens pass hade ett (i mina ögon) väldigt trevligt upplägg. Ca 5 km löpning med pauser där vi gjorde olika styrkeövningar. De första var alla någon variant av hopp - jacks, twist, skidhopp och sånt. Sedan gjorde vi lite parövningar, klassiska benkast där kompisen kastar ner benen mot marken t ex och en rolig variant där en stod i plankan medan den andre körde jämfotahopp över ens rygg. "Joakim, om du landar på mig så slår jag ihjäl dig!" kommenterades av instruktören med "ja det blir nog ett bra träningspass det..." Efter rygglyft och tre olika varianter på armhävningar (hata hata hata teardrop push-ups säger jag bara) följde några olika benböj och sedan en ytterst sadistisk variant av benböj. Nämligen djupa benböj i uppförsbacke efter modellen - ett steg fram, benböj, ett steg fram, benböj... När backen blir brant så hugger den där Newton ordentligt tag i rumpan och får man minsta bakvikt är det kört.

Vi avslutade som vanligt med just denna instruktör med att köra plankan i cirkel medan alla ålade under. Eftersom vi bara var 8 deltagare på dagens pass körde vi den förstås två gånger. Sedan nerjogg, två varv runt cricketplan, och så stretch innan det var dags att avsluta.

Jag joggade hemåt och hörde på långt håll att mina "kompisar" hängde kvar i viadukten och nog höll de på och hejade och tjoade när jag kom förbi, lerig och med gräsfläckar. Jag kände inte för att spurta utan kommenterade att det var asbra med en hejaklack och det borde man ha varje dag - då blev de tysta. En liten typ skulle tvunget jogga med mig uppför backen och tyckte tydligen att han var väldigt tuff, och samma grabb som tidigare hojtade "nice ass" en gång till. Jaja. Om de tänker hänga där varje kväll hela våren och sommaren så lär vi träffas rätt ofta så det är väl enklare att ha en positiv inställning tror jag. Dessutom är de tydligen i asdålig form så blir det jobbigt får jag väl spurta iväg! 

I dag blev det alltså ungefär 8 km löpning totalt inklusive joggingen till och från passet. I morgon hade jag faktiskt tänkt ha vilodag eller eventuellt springa en runda men det känns som om den löprundan har avverkats i dag. Så jag nöjer mig nog med cyklingen till jobbet, därifrån till "veckans trevliga" och sedan hem.

Inga kommentarer: