torsdag 29 november 2012

Dubbelpass - yay!

Dagen började på gymmet med EN målsättning: TUNGT. Vilket innebar att jag plockade upp ett gammalt helkroppspass och tvingade mig själv utanför comfort zone, 50% mera vikt på varje övning skulle jag ha jämfört med utgångsläget. Om nödvändigt var det helt okej att dra ner på repsen, de flesta övningar hade jag 12-15 repetitioner och jag minskade till 10 där det behövdes för att det var tungt.

Inledde starkt med overhead squats med 20 kg stång, sen utfall 3 x 18 reps. Utgångsläge 10 kg viktskiva overhead - jag drog till med 20. Och det gick. Visst, lite motigt de sista repetitionerna, men det gick. Benpress med ett ben ökat från 30 till 50 kg. Hantelsnatch är väl "sämst" - från 7 till 10 kg så det är knappa 50% jag har ökat med, men jag gjorde alla repetitioner. Och nästa hantel i raden väger 12,5 kg... fast jag hade nog klarat det om jag hade vågat satsa ordentligt. Nu blev det lite teknikputsning också. Biceps/triceps superset i cable cross - ökade från 10 till 15. Magövningen "joystick" på det. Fick för mig att jag skulle känna lite på bänkpressen också och lyckades med 2 x 12 reps med 25 kg, det har jag aldrig klarat förr - så 30 kg i bänk verkar som ett hanterbart mål innan 2012 är slut!

Sen gick jag och jobbade. Och messade Joakim om eventuellt NMT i kväll. Eftersom jag kände mig vrålstark, oövervinnelig, oslagbar. Visst blev det NMT - efter cykelturen hem blev det mellanmål och raskt ombyte och iväg till Lund där Daniel och ett litet gäng om totalt 8 personer väntade. Det blev parövningsparty och väldigt lite löpning men jag tror nog jag har skrapat ihop 1,8 km så det räcker för Running Streak. Efter en noggrann uppvärmning blev det diverse hoppövningar, benböj med upphopp, hoppande utfall, explosiva armhävningar där partnern höll i benen, bicepscurls med partnern som motstånd, tricepspress på flera sätt, halv finne med armhävning och så lite kampövningar med mera. Mina ben var måttligt imponerade av benböj med upphopp och hoppande utfall kan jag tala om....

Jag vågar nästan garantera att det blir "intervallsminkning" i morgon bitti för jag kommer knappt kunna lyfta mina armar. Och så tänkte jag ta chansen och springa en runda längs havet innan jag cyklar hem från jobb. För omväxlingens skull - och för att få ihop lite fler kilometer. Och jag känner mig för övrigt fortfarande oslagbar, stark!

Inga kommentarer: