måndag 19 november 2012

NMT - bajsvarning!

När det hade mörknat ordentligt ute var det dags för NMT igen. Som om man behövde det efter i går...

Peter var dagens hövding och vi var väl bara 8 deltagare på passet, en liten skara i mörkret! Vi uppvärmningsjoggade lite och gjorde diverse övningar på stället, sen var det dags för en Peter-klassiker: Löpning kombinerat med styrkeövningar. Vi delade in oss i två lag. En från varje lag skulle springa (åt varsitt håll då) runt cricketplan tills de möttes, där skulle de göra 10 armhävningar och sen vända om och springa tillbaka samma väg. Dvs att den som springer snabbast får springa längst. Bra. Vi andra som inte sprang fick i stället springa fram och tillbaka mellan grusvägen och Peters ryggsäck och göra först situps, sen benböj vid ryggsäcken. Och så skulle man försöka tajma byte till näste man i laget som skulle ut och springa runt planen vilket inte var helt lätt när man inte såg den som kom springandes. Men tjoa kan vi så det löste vi galant!

Sen tyckte Peter att han ville ta död på oss litegrann så varje fyramannalag skulle tillsammans avverka 100 burpees, 100 situps, 100 upphopp och 100 benböj. Dvs 25 av varje sort per man. Vissa i laget ville börja med att göra alla sina burpees men jag tyckte det var bekvämare att dela in i 10-10-5 reps av varje och det visade sig också vara en hel del snabbare så jag hann med att göra 10 extra upphopp och 10 extra situps för att täcka upp det som saknades.

Nästa övning var armhävningar med snurr, 4 på varje sida, sen löpning ca 50 m och ankgång tillbaka. Aj. Tre omgångar. Sen sprang vi ut i skogen en sväng (eller, sprang och sprang, lufsade lite försiktigt) och det var här vi träffade på lite hundbajs som vi sen hade "nöjet" att stinka av resten av passet. Not-so-mysigt!

Cirkelfys i utegymmet nästa. 18 skutt över stock, 18 boxjumps, 15 tricepspress, 10 axelpress, 3 chins (med assistans om det behövdes) - 3 varv. Sen 3 varv vardera av halv finne med armhävning + 15 benkast där kompisen kastar ner benen. Plankan och ålning under. "Vindrutetorkaren" som avslut och så bestämde vi oss för att sätta nytt bottenrekord i upphopp med ELVA stycken :-D

Det kändes inte som ett särskilt jobbigt pass i jämförelse med gårdagens. Så även om det just nu inte känns våldsamt motiverande så kommer jag nog lyckas ta mig till gymmet i morgon bitti....

Inga kommentarer: