torsdag 8 november 2012

PMS? Bitch?

Hade en lustig ridlektion i går på världens bitchigaste PMS-sto. Jag tycker egentligen inte det är särskilt snällt att skylla på hormonerna när tjejer, hästar och katter är omöjliga men den här hästtanten är periodvis trevlig, periodvis riktigt jävla skitsur på alla andra hästar. Och i går var en sån dag då hon urskiljningslöst sparkade och slog mot varenda stackars häst som kom för nära. Alla vet ju om att hennes bakhovar sitter lite löst men i går var det verkligen något i hästväg! (ja, jag är jätterolig, jag vet...) Nåväl, alla de minuter hon INTE sparkade och slog var hon riktigt trevlig att jobba med i alla fall så jag hade en bra lektion även om det blev lite intressant att styra undan de där flygande bakhovarna emellanåt.

Som jag bestämde i går började jag dagen i dag på gymmet. Hm. Stora gymmet knökfullt med 20-åriga killar som tog rätt mycket plats. Och jag var inte speciellt sugen på att stå och köra burpees mitt i den testosteronhögen faktiskt... (bitch?) Jag insåg att det gamla passet jag hade bestämt mig för att återuppliva bara krävde att jag använde en maskin i stora gymmet, resterande skulle funka i tjejgymmet (där det var helt tomt!) så efter att ha klarat av latsdragen tog jag med mig en kettlebell in i tjejgymmet och tränade i lugn och ro. Bröstpress och sen två olika rounds: 21-15-9 av "the triple" (marklyft-bicepscurl-axelpress) med viktskiva plus full swing med kettlebells, följt av 15-9-6 av goblet squat och burpees. Funkade absolut. Tiderna jag gjorde på roundsen var ungefär som de jag slutade på när jag jobbade med det passet, det finns sekunder att klämma här och var. Jag avslutade passet med en rejäl omgång situps med medicinboll, russian twist och pullover crunches.

Efter det passet har arbetsdagen flutit på riktigt bra - har fått mycket gjort och haft två bra möten där jag i princip fick som jag ville vilket alltid är enkelt och bra :-D Joakim är iväg och tränar och jag har lovat fixa klart maten så det är väl bäst att jag drar mig mot köksregionerna.

By the way - om 6 veckor får vi nycklarna till lägenheten. Längtar!

Inga kommentarer: