söndag 4 november 2012

Grovplanerar träningsveckan

I dag blev det vila eftersom gårdagens fyratimmarspass märks i kroppen. Men då kan man lämpligen passa på att tvätta leriga träningskläder, ta en skön höstpromenad och planera träningsveckan.

Tanken är att jag ska fortsätta vila från löpningen fram till söndag, fokusera på styrketräningen och köra igång med NMT igen. Ungefär en sån här vecka har jag tänkt mig:

Måndag: NMT
Tisdag: Gymmet, styrkepass
Onsdag: Ridlektion
Torsdag: Gymmet, styrkepass
Fredag: Gymmet, styrkepass
Lördag: NMT
Söndag: Kort löprunda, 4-5 km

Och så är det förstås tanken att jag ska cykla till och från jobbet i den mån det fungerar. I morgon ser det ut att bli ösregn och jag är måttligt förtjust i att komma dyngsur till jobbet, i synnerhet som kläderna inte alltid hinner torka innan jag ska dra dem på mig för att cykla hem igen så i morgon blir det förmodligen bussen till jobbet. Men tisdag och onsdag ser lite trevligare ut på väderfronten så då borde det fungera att cykla.

På styrketräningsfronten har jag grävt fram tre gamla pass som spontant såg trevliga ut så jag tänkte testköra alla tre i veckan och se vad jag tycker sen. Känns de bra alla tre har jag ju lite variation - det är helkroppspass med lite olika fokus så det är ingen risk att det blir helt felbalanserat. Får känna lite på dem och kanske stuva om lite. Och det ska bli intressant att se hur mycket jag kan öka vikterna :-)

Inga kommentarer: