tisdag 27 november 2012

NMT - Holiday Running Streak, dag 6

På dagens NMT-pass hade vi enligt Idas klocka avverkat 5,9 km så jag är rätt säker på att jag har klarat mina 1,6 km i dag...

Men vi tar dagen från början tror jag. Det var något segt att gå upp i morse eftersom vi var hemma hyfsat sent i går och Tivolibesöket också omfattade glögg, lumumba och julöl till maten. Och så såg vi till att utmana balanssinnet ordentligt med berg-och-dalbanor, fritt fall och sånt! Jag hade sett till att börja jobba sent i dag och kröp ur sängen strax före sju. Sen var jag sådär utomordentligt redig och förberedde middagen medan jag åt frukost. Fixade ihop en pastagratäng som stod färdig i kylen så att Joakim kunde slänga in den i ugnen när han kom hem och den således var klar och bara att värma efter NMT-passet. Snabb mat efter NMT är guld värt!

Efter att ha förberett middag och diskat undan cyklade jag till jobbet, jobbade, cyklade hem, betalade räkningar, åt mellanmål (och smakade på gratängen). Sen var det dags att åka till Lund och träna!

Jag hade hoppats på ett Ida-pass och det blev det också - med lite spyfysvarning emellanåt. Efter uppvärmning och en del balansövningar styrde vi kosan mot en grusplan där vi körde diverse övningar med löpning emellan. Upplägget var att man körde en övning varvat med löpning i fem minuter och själv avgjorde hur mycket man skulle göra av varje. Vi började med burpees. 5 burpees, springa till andra änden av grusplan (60 meter kanske?). 5 burpees, springa tillbaka. Fortsätt i fem minuter. Urk. Nästa övning var utfallssteg och så baklängesjogg i stället för löpning. Vi körde även smala armhävningar, breda benböj, knä till armbåge och nån övning till som jag har glömt....

Det här tog en hel del tid så efter all denna spyfys hann vi faktiskt bara med att jogga ned en runda inkl lite jägarmarsch, sen stretching och 32 upphopp i klassisk kompisformation. Sen åkte vi hem, värmde mat och tog en varm dusch!

Morgondagens utmaning är att komma ihåg att jag ska springa när jag kommer hem från jobbet ;-)

Inga kommentarer: