söndag 18 november 2012

Total helgförvirring - NMT på fel dag!

I går var det lördag, fast det kändes som söndag - och i dag är det söndag men det känns väldigt mycket som lördag. Och allt detta för att lördagens NMT-pass flyttades till söndag. Det skapar STOR förvirring när hjärnan är inrutad på ett annat schema!

Lördag utan NMT innebar sovmorgon och ligga kvar och dra sig länge i sängen. Rejäl frukost och så satte vi kursen mot Bulltofta för att testspringa Joakims löparknä (det höll!). På vägen handlade vi med resonemanget att maten ändå håller sig kall i skuffen och det gjorde den. Här satte söndagsförvirringen in på allvar - jag tyckte det var väldigt märkligt att Systembolaget var öppet på en söndag jag....  5 sköna löpkilometer i kyligt höstväder med vackra färger, helt fantastiskt. Hemmagjorda club sandwiches till lunch och så tog jag en sväng till katterna och badade en som behövde det för att sedan cykla hem till en i princip färdig middag. Lyx! Avslutade kvällen med Downton Abbey, glass och te.

I dag har vi kickat igång söndagen med NMT som Daniel lovade skulle bli riktigt tufft. Det var det också - och blött. Daniel bjöd på ordentlig uppvärmning som omfattade löpning med transport av bildäck, jumping jacks, skidhopp, burpees, löpning utan däck, stegringslopp, en herrans massa armhävningar och så ett antal djurgångarter i uppförsbacke. Björngång och kräftgång går ju an men baklänges björngång och ålning i uppförsbacke är inte nådigt nånstans!

Sen körde vi en lagövning där vi turades om att springa uppför branta backen och ner igen, köra benböj med däcket, burpees utan armhävning och vila. Det var tacksamt att vilan kom efter backlöpningen. Och så sista varvet fick man förstås springa med däcket upp. Vi som var kvickt färdiga fick springa en extra backrunda tillsammans med sista gänget. Sen fick vi "roa" oss med att testa burpees som transportmetod där upphoppet i stället blir ett jämfotahopp framåt. Vi konstaterade att det var ett dåligt förflyttningssätt om man ville komma i tid, fy f*n vad jobbigt det var. Och så björngång tillbaka och vila i "framstupa ställ".

Transportlöpning vidare, ålning i världens blötaste gräs och sen blev det bålövningar i parti och minut. Situps, cykelsitups, rygglyft och omvända rygglyft och så den där värstingövningen där man sitter med raka ben och nävarna i golvet precis framför höfterna och lyfter rumpa/ben. Jobbigt! Vi avslutade passet med jägarmarsch tillbaka, fast med den finurligheten att de som skulle springa fram måste göra 5 armhävningar eller 3 burpees innan de satte igång att springa. Det blir en rejäl löpsträcka och så hade vi dessutom de där däcken att transportera runt också. 42 upphopp och lite stretch - klart! Jag tror alla hade helt dyngsura kläder jag...

Inga kommentarer: