måndag 12 november 2012

Hunting skills...

Befinner mig på främmande jaktmark just nu. Och kollegan som jag kanske skulle äta middag med ikväll visade sig vara i andra änden av stan och dessutom medtvingad på ett kvällsevenemang på sin konferens. What to do, what to do... Tja, antingen kan man sätta sig i hotellbaren och äta trist och dyr barmat (Hawaii-toast, någon?) eller så är man lite modig och vågar sig på att åka spårvagn in till centrum.

Efter en snabbgoogling och lite koll på restaurangrecensioner hittade jag ett italienskt ställe som såg smarrigt ut och låg bra till. Och med tanke på att kommande tre dagar kommer bjuda på robust tysk mat kändes det trevligt att peta i sig något annat!

Med mina väldigt begränsade orienterings-skills lyckades jag hitta restaurangen ganska kvickt och fick ett fönsterbord. Som bonus kunde jag beskåda ett gäng japanska affärsmän som försökte sig på att äta spaghetti "på italienska" dvs med sked och gaffel :-D

Jag satsade på en Antipasto Misto som kan vara lite av varje. I dag var det olika grillade marinerade grönsaker och bl a en liten gullig chili fylld med ost- och tonfiskkräm. Yum. Och goda oliver. Sen kunde jag inte motstå friterade bläckfiskringar och jätteräkor som serverades med sallad och det visade sig vara ett fantastiskt val. Tunn krispig frityr, färska råvaror och en härlig blandad sallad med balsamvinägerdressing till. Annars brukar min svaghet för bläckfiskringar mest handla om att man får nåt friterat att doppa i aioli men i dag var det riktigt, riktigt gott - utan aioli. Perfekt konsistens, inte tillstymmelse till suddgummi. Ett glas vitt vin till och jag var ganska nöjd.

Det lär bli kakor och käsespätzle så det räcker nu i några dagar så jag låg lite lågt på kolhydratfronten och hoppade över efterrätten. Blir inte så mycket motion heller när man mest är inspärrad i ett konferensrum så det känns lagom. Nu - en snabb dusch innan jag ska bädda ner mig i sängen, morgondagens program är rätt späckat!

Inga kommentarer: