söndag 25 november 2012

Social söndagsrunda

Några NMT-kompisar hade annonserat löpning i dag - 7 km i Skrylle. Och springa skulle vi ju ändå så vi hakade på, vi blev ett gäng om 6 stycken. Det var fantastiskt. I dag var en sån där dag då jag hade kunnat springa hur långt som helst, hur backigt som helst, det fanns ingen hejd på mig alls. Inga backar kändes övermäktiga, luften var frisk (lite för fuktig egentligen men i dag var det inga problem för andningen...), underlaget härligt omväxlande - ja, en perfekt löpardag helt enkelt!

Vi sprang och småpratade eller sprang lite var för sig och var tysta, sådär om vartannat. Bara mysigt. Sista raksträckan drog jag på ordentligt och spurtade in i mål - gött! 7 km på ungefär 45 minuter, ingen fantomtid, men känslan var grym. Av gårdagens seghet och morgonens ovilja mot att ens gå upp ur sängen fanns det inte ett spår när jag väl kom ut. Och jag tokälskar mina terrängskor. Borde satsa på att hitta ett par Salomon-skor för "vanlig" löpning också för jag har aldrig träffat på skor som känns så perfekta att springa i.

Efter löpningen fikade vi och snackade flyttplaner med Steffi som hade tingat skjuts hem med oss. Trots att vi ska flytta helgen före jul verkar det som om det löser sig med flytthjälp så att det kan bli en smidig flytt och det är jag tacksam för!

I morgon blir det vilodag och vi ska på Tivolis julmarknad. Fast jag kan inte vila helt, jag har en Running Streak att avhandla. Så det blir löparkläder med till jobb i en kasse och en kort lunchlöpning + skrivbordslunch för att få ihop logistiken. Det går det med. Om man bara vill så...

Inga kommentarer: