torsdag 29 augusti 2013

Bad morning command sequence. Syntax error. System reboot.

I dag hade jag en riktigt dålig morgon - så dålig att jag fick "starta om dagen" för att få lite flyt!

I går hade jag egentligen en telefonkonferens inbokad 16.30 men det passade inte så bra så jag hade försökt boka om den till i dag kl 9 men inte fått nåt svar. Nähä, okej, då var det väl bäst att komma in på kontoret tidigt och satsa på träningspass efter jobb då i stället för att morgonträna. Och eftersom Joakim också tänkte sig till gymmet efter jobbet så tyckte jag att jag lämpligen kunde cykla hem och hämta träningsgrejer och möta upp honom på gymmet. (Jag kunde ha varit nåt lite smartare, det tittar vi på sen...)

Traskade in på kontoret strax före 8 och möttes av anstormning i mailboxen. Telefonkonferensen blev inte kl 9 utan kl 14 vilket absolut inte passade mig som tänkte gå kl 14, men okej, vi har skjutit upp den i veckor, vi MÅSTE väl ha den. Fanns dessutom lite annat skräp som tvingade mig att skriva några väldigt tydliga mail och som grädde på moset upptäckte jag att en anställd hade skickat samma filer till mig FYRA gånger under min semester. Trots att han har fått autosvar om att jag skulle vara tillbaka den 28 augusti. Hur tänkte man där? Går det snabbare för mig att hantera mailet för att det ligger fyra gånger i inboxen? Suck. Här nånstans insåg jag att jag var arg, irriterad, ledsen och inte var särskilt trevlig. Och att jag inte skulle få nån trevlig arbetsdag heller.

Right - reboot. Ut i solen och andas djupt. Varför är jag upprörd? För att nån annan styrde om min dag utan att jag hade vetorätt. Och för att jag satsade på att vi skulle träna tillsammans i dag och nu kommer det inte funka. Okej, kunde jag ha gjort något annorlunda? Ja, jag kunde ha varit så smart att jag hade med mig träningskläder och gymkort för att göra processen lite smidigare. Men nu har jag inte det och det är inte mycket att göra åt. Går världen under för att jag missar ett träningspass? Nej, troligtvis inte. Då så.

Promenerade bort till mitt favoritfrukostställe och hämtade en latte och en LCHF-yoghurt (med grädde, kanel, blåbär och rostad mandel) och pratade lite om träning, NMT, sommarväder, semester och annat trevligt. Det blir man glad av! Vandrade i lugn och ro tillbaka till kontoret, åt min frukost och började sen om med dagens arbete som flöt på precis som det skulle. Noga och metodiskt för att få in allt i systemen innan månadens slut.

Lärdomar? Smartare planering som ger lite mer flexibilitet. Andas djupt och fundera på varför jag blir arg och vad jag kan göra åt det. Starta om systemet om det behövs med lite kärlek, omsorg och energi så går det att ta sig igenom det mesta. Det är jobbigt med skolstart och jobbstart och det tar ett tag att styra in hjärnan i rutinerna igen - och det är okej. Det är t ex därför jag gillar att komma tillbaka på en onsdag så att det inte blir en full vecka första veckan utan lite mjukstart!

Träningen då? Tja, det blev inget av med det men jag cyklade till och från jobbet. Och tog omvägen förbi Maxi för att hämta lite paket så fick jag lite fler kilometer i benen. Good enough för i dag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir imponerad av den där tankekedjan du fick till när du gick ut för att reboota. Det är ju inte helt ovanligt att fastna någonstans där på vägen och inte nå fram till "går världen under?"-frågan.

Hoppas att kvällen blev bättre.

Pernille sa...

Är det nåt jag har lärt mig av psykologen under utbrändheten så är det att förfölja och analysera de negativa känslorna i stället för att trycka bort dem. Jag övar ständigt på det :-)