onsdag 7 augusti 2013

Vet ni vad? Jag har NMT'at! Och det gick!

Det finns vissa fördelar med att vara sambo med kvällens instruktör. T ex att det kan bli pass som man vet inte kommer innehålla så mycket löpning :-)

Joakim hade snällt totat ihop ett pass som jag kunde vara med på och det var jag tacksam för. Såklart fick jag cykla ner till Bulltofta med instruktörsryggan i cykelkorgen men hey, man får vara glad för det lilla. Vi var 11 stycken på kvällens pass och jag kan bara säga att det var APvarmt!

Vi började med uppvärmningsjogg och jag parkerade mig längst bak och förvarnade om att jag kanske skulle avvika och möta upp vid utegymmet efter egen uppvärmning. Men till min förvåning gick det rätt bra - det gjorde inte sådär as-ont som det gjorde tidigare i veckan att springa och smärtan eskalerade inte för varje steg som den har gjort innan. Det är stelt och ömt bak vid hälsenan, det är det, men det funkar - och det känns inte som om jag ska gå sönder.

Så jag joggade på och hängde med i jägarmarsch och "kroppsdelar i marken" och sånt. Sen körde vi kampövningar och jag blev ensam  (delvist med flit) så jag passade på att köra lite rehab. Djupa knäböj, balans på ett ben med slutna ögon och sånt medan jag peppade kamraterna. Sen blev det förflyttningar. 5 varv av grodhopp växelvis med kullerbytta fram till ryggsäcken och jogg tillbaka. Skottkärra fram och tillbaka (jag körde björngång eftersom det är rätt hopplöst att köra skottkärran ensam...) och en ålningssträcka. Sen joggade vi lugnt och sansat till utegymmet.

Där var det cirkelfysdags. 7 stationer: Trapplöpning, mountain climbers, "superman", utfallssteg/skidhopp, björngång varvat med ålning, axelpress, boxjumps. Vi körde två och två och den ene "vilade" - med burpees. Dvs att man gjorde t ex trapplöpning i 50 sek, sen burpees i 50 sek och sen hade vi 20 sek på oss att byta station. Vi körde ett varv på det upplägget. Och sen körde vi ett varv till med samma övningar - fast med bara 40 sek jobb och med knäböj som "vila" vilket var betydligt snällare! Det blev en h-vetes massa burpees i första varvet kan jag meddela....

Svettigt var det i alla fall och benen fick vad de tålde. Efter benpasset i går var det.... ja, sådär skönt. Sen joggade vi till andra sidan huset och så fick vi stå 2 minuter i jägarvila - följt av sprint uppför trappan och nerför backen. Ahem. Sprint. Eller inte ;-) Sen körde vi upphopp och stretch. Det känns bra att vara tillbaka igen!

Inga kommentarer: