torsdag 8 augusti 2013

Stark! Fokuserat överkroppspass på menyn...

Joakim stack till naprapaten i förmiddags så jag bad honom lämna av mig på Friskis då ösregnet hotade. Dagens plan var att köra ett fokuserat och tungt överkroppspass, inga explosiva övningar.

Jag värmde upp med 1000 m rodd och lite överkroppsrörlighet med pinne. Sen hittade jag lämpligt gummiband och tränade chins och pullups. Det var tufft, men överkomligt. När jag ändå var nere i funktionella delen passade jag på att göra mina axelpressar med kettlebells också. De kändes extra utmanande i dag efter gårdagens axelpressar!

Bänkpress nästa. Målsättningen var att sätta fyra femmor på mer än 40 kg. Friskis har lite ont om de där små fina vikterna jag brukar smygöka med så jag kom upp på 42½ kg. Oh well. Det blev 2 x 4 och 2 x 3 reps, jag fegade lite eftersom jag inte hade någon passning. Det behövs i bänken när det blir tungt... bara att veta att nån finns där och räddar skivan om man nu inte skulle orka!

Sedan intog jag en kabelmaskin och körde Malous latsdrag med två handtag. Älskar övningen och ökade på fint de sista 2 seten av 4. När jag ändå var där passade jag på att köra en gammal Thomas-favorit: supersettade bicepscurls och tricepspressar med kabel. Tre set - och jag vågade öka vikterna när första settet kändes för mesigt. Jag avslutade gymdelen med Magnus mage/ryggövning på balansboll, 8 varv blev det i dag. Det är lite lättare att köra den övningen på Friskis eftersom de har balansbollar som har viktgranulat i sig så de blir mer stabila än vanliga balansbollar - så då kan man oka på med några varv tycker jag.

Sedan stretchade jag lite och meddelade Joakim att jag var klar för avhämtning men han var inte färdig att hämta så jag fick roa mig lite till. Gick ner i funktionella gymmet igen och stretchade i TRX'en och så körde jag 3 superset med rodd i TRX + snatch med sandsäck innan jag avslutade med lite massage med skumrullen. Ajajaj.... tydligen välbehövligt!

Det blev ett riktigt bra pass och jag kände mig stark (och snygg!). Jag gillar såna pass.

Efter en snabb dusch och lite fix tog vi oss till Emporia för att äta lunch (vilket ungefär en miljon andra också hade bestämt sig för....) och jag valde supergod sushi. Mums. Rekommenderas varmt! Och så köpte vi med oss gräddbullar från Gräddbullerian, mmmmm..... Det var som sagt väldigt mycket folk så vi orkade inte riktigt vara kvar och kolla affärer så länge, jag är helt klart bättre på nätshopping kan jag erkänna.


Inga kommentarer: