tisdag 27 augusti 2013

I've got the power!

Jag har kraften att styra mitt liv i den riktning jag vill. Jag är stark nog att göra förändringar och acceptera konsekvenserna. Och jag äger i gymmet!

Bra träningspass i dag. Vi landade in på Friskis vid tiotiden och jag hade lagt upp ett rejält överkroppspass till mig själv. Jag värmde upp med 5 min crosstrainer, 1000 m rodd, rörlighetsövningar med pinne och lite lätta skivstångsövningar innan jag inledde "the real thing".

Chins med gummiband, 3x5. Militärpress med skivstång, 20 kg, 3 x 10. Bänkpress - uppvärmning och sen haffade jag Joakim som passare så att jag kunde köra 2 x 6 och 2 x 5 med 45 kg. Snart, snart vågar jag köra själv på 45 men just nu känns det tryggt att ha nån som sköter säkerheten ifall det skulle krisa. Lätta axelflies, 2 x 5 kg, 3 x 10 reps. Latsdrag i kabelmaskin med 32 kg på varje sida. Superset biceps och triceps i kabelmaskin, 27/32 kg, 3 x 10, stabilt men tungt. Alla säger ju att man är starkare i triceps än i biceps men för mig har det varit tvärtom väldigt länge - nu äntligen börjar jag bli "normal". (Nåja, på den fronten i alla fall!)

L-Y-T för att krama ur det sista ur baksida axlar och tre set rygglyft i lutad bänk. Bara för att det går körde jag vandrande armhävningar på stepbräda på slutet även om jag började vara rejält trött i bröstmuskler och axlar vid det här laget. Avslutade med situps med dubbla bollar (balans + medicinboll 6 kg) och lite fotrehab innan jag stretchade.

Efter en snabb dusch tog vi oss iväg för att äta lunch och handla - kylskåpspåfyllning efter semestern, kan man kalla projektet. För nu är det slut, i morgon väntar kontoret, månadsbokslutet, en proppfull mailbox och allvaret. Månadsbokslutet är första prio, efter det kommer akuta ärenden i mailen och resterande mailbox får vänta till nästa vecka.

Kvällen ska jag ägna åt att fylla kalendern med de kommande 4-5 veckornas aktiviteter. Jag behöver boka in pluggtid till mig själv för att sköta distanskurserna - Medicinsk Baskurs och Kost vid Träning blev det till slut. Jag måste lägga in mina löppass på NW och så är jag ju anmäld till en löpkurs på lunchtid också som börjar vecka 37. Därutöver ska vanlig egenträning skötas (både styrketräning och långpass) och så har vi NMT där jag ännu inte vet om jag är schemalagd i september som instruktör... men några pass i veckan blir det såklart!

Men - jag har kraften, det är jag som sitter vid spakarna i mitt liv. Jag styr själv. Nu kör vi!

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Hej!
Kul att jag hittade din blogg. :) Vi hörs snart.
/Nellie