tisdag 6 augusti 2013

Mission: Leg day. Challenge: No free weights allowed. Completed? YES!

Jag var ärligt talat inte så vansinnigt pigg på att gå upp när klockan ringde i morse (Joakim jobbar några dagar till så han måste fortfarande passa tider på morgonen...) utan försökte somna om med tanken att det inte spelar nån större roll hur dagens tidsschema blev. Fast jag hade tydligen lyckats få igång hjärnan som surrade på om dagens alla roligheter så det var kört att somna om och lika bra att gå upp. Gröt, te, juice, kosttillskott, morgontidning - och så packade jag mig iväg till Friskis strax efter sju.

Min mission för dagen var att få till ett bra benpass men utan att använda mig av skivstång eller fria vikter. Varför? Jo, det finns två anledningar till det. Den ena är att jag har bokat in mig på skivstångspass i kväll och jag vet att det kommer bli benböj, utfall etc så det räcker - fast högreps och med lägre vikt än vanligt, främst för att jag inte kan slänga upp så mycket vikt på axlarna som jag egentligen skulle vilja ha på stången för benövningarna. Och den andra är att jag behöver lite variation - jag har kört så mycket ben med skivstång att det känns roligt att pyssla med något nytt.

Jag cyklade till Friskis för att få lite cirkulation i kroppen och väcka musklerna. Därför tyckte jag inte att jag behövde stå och harva på en konditionsmaskin i uppvärmningssyfte utan tog mig till det funktionella området i gymmet för att värma upp på annat sätt. Djupa knäböj på bosuboll, 20 st. Sen lite balans på ett ben för att träna proprioception och balans i den stukade foten. Och så körde jag 2 x 10 enbensböj med hjälp av TRX. Den är bra, den där TRX'en!

Next stop maskinparken för benspark, lårcurl och tunga, tunga benpressar. 3-4 x 10 på varje övning. Skönt - och svettigt som vanligt! Sen hittade jag en pryl som kallade sig "glute machine" och det kändes klockrent när jag ändå höll på med underkroppen. Det visade sig vara en variant av knästående benspark fast där man satte foten mot en platta och tryckte bakåt/uppåt. Kändes rätt bra och det var inte mycket vikt jag klarade av att lägga på. Jag körde vadpress sedan (delvist i rehabsyfte) och började sen med magövningar innan jag kom på att det nog blir en del såna i kväll också så då kändes det mindre viktigt.

Jag avslutade passet som jag började - med djupa knäböj på bosuboll och enbensböj med TRX. Och så noggrann stretch av vad och hälsena och lite andra benmuskler innan jag cyklade hemåt med mosiga ben. Det ska bli spännande att se vad kvällens skivstångspass bjuder på! Fast först ska jag äta andrafrukost, duscha, försöka klämma i mig lite lunch och åka till frissan och fixa semesterhår....

Inga kommentarer: