torsdag 26 december 2013

Backintervallad - och trött

Det var seeeegt i morse trots att jag egentligen sovit ganska gott. Men Joakim var väldans pigg och laddad för ett intervallpass så det var bara att fylla på med bränsle och hitta lite pepp.

Vi joggade ut till "kossabacken" för att köra ett backpass. Lite löpskolningsövningar och stegringslopp på vägen innan vi gav oss på intervallupplägget. 10 x 30 sek uppför, 45 sek nerför. Det visade sig bli alldeles lagom obehagligt, för man hann aldrig vila riktigt. 45 sek jogg neråt i knölig backe är inte vilsamt och vi hann aldrig ner till samma startpunkt utan det var bara att vända och sätta fart uppför när klockan pep.

Efter tio intervaller joggade vi ner till början av backen och drack vatten. Jag var egentligen inställd på att det räckte så men Joakim tyckte att vi borde ta en tur ända upp till toppen. "Kossabacken" är ondsint på det sättet - man tror att man ser toppen nerifrån men när man kommer upp dit fortsätter backen en bra bit till. Det var jobbigt! Sen tog vi oss neråt och Joakim tog en lite längre väg hem medan jag sprang hem på mina sega ben. Jag fick mjölksyra som bara fasen efter 2-3 intervaller och det höll i sig sen. Nåt är inte helt hundra, jag misstänker vätskebalansen för jag var inte så bra på at dricka varken i går eller i förrgår. Så det får jag väl jobba på.

Passet slutade på dryga 7 km vilket var helt okej för mig i dag. Backintervaller är inte min stora kärlek direkt kan man säga.... Och sen har jag kört dagens pass i Rundays efter-jul-kalender, 2 min jägarvila + 1 min planka blev det i dag.

I morgon ska vi på TMI (Träna med instruktör) på Friskis. Ingen aning om vad det blir för upplägg, men förmodligen jobbigt :-)

2 kommentarer:

Laura sa...

Jisses vad duktig du är! Själv blir jag trött bara av att läsa om din träning...
Lycka till idag med instruktören!

Pernille sa...

Tack för peppen Laura, och tack för att du lämnade en kommentar :-)