onsdag 11 december 2013

Morgon-WOD och lågintensiv smygträning

Dagen i dag inleddes med en intensiv WOD och sen körde vi lågintensivt resten av dagen. Vi hade bokat in oss på "Fitness-X WOD" och stod redo att köra klockan nio efter att ha ätit tidig frukost och varit med på en halvtimmes stretch och komigång med Running Sweden.

Dagens WOD bestod av 2 delar. Del 1 var 15 minuter AMRAP med varv om 15 pushpress (15 kg för damer, 30 kg för herrar), 15 pullups alt rodd i TRX, 15 tricepsdips på stepbänk och 15 burpees. Jag hann med nästan 5 varv vilket jag är enormt nöjd med. Efter en minuts vila körde vi del 2 - 6 minuter AMRAP med varv om utfallsgång en hel tennisbanas längd, 10 squats med samma skivstång som innan, utfallsgång tillbaka, 10 boxjumps. Det var här jag noterade att jag var enda tjej som faktiskt hade 15 kg på stången :-) (jag vet, man tävlar bara mot sig själv, men det är ändå coolt att vara den som kör tyngst ju) och jag hann med nästan 3 hela varv. Gött. Det var det morgonpasset! Jag funderade på att hänga med på simpasset en halvtimme senare men jag orkade faktiskt inte riktigt...

Efter en dusch packade vi ryggsäckarna med vattenflaskor, energibars och kamera för att bestiga lite berg. Målet var grannbyn Gran Tarajal som enligt guiderna skulle ligga ca 4 km bort över ett berg och promenaden dit beräknades ta ungefär en timme och en kvart. Haha, tänkte vi, en timme och en kvart på 4 km, det är ju sjuuuukt långsamt, klart vi är snabbare. Not so much.... Höjdskillnaden är ungefär 150 m och den betar man av på första knappa kilometern från Las Playitas till toppen, sen är det 3 km mest neråt. Vilket innebär att promenaden hem blev betydligt enklare för den där branta klättringen sög ordentligt kan man säga. Inte att det var superenkelt att hasa sig nerför branten sen heller men man blev i alla fall mindre andfådd...

Det blåste riktigt ordentligt i dag så turen över berget var lite extra jobbig och läskig på sina ställen men havsutsikten var fantastisk. Enorma vågor, vilka naturkrafter! Väl framme i Gran Tarajal vandrade vi runt lite och hittade en tapasrestaurang i lä men med havsutsikt och mumsade i oss godsaker. Montaditos (spansk motsvarighet till bruschetta) med skinka, kanariska skrynkelpotatisar med mojo rojo, potatistortilla, croquetas, kycklinggryta och ett kycklingspett. Inte dåligt. En "café leche y leche" på det - kaffe med varm mjölk och sötad kondenserad mjölk, söt koffeinchock! Sen promenerade vi lite till och handlade roliga saker på HiperDino (I kid you not, det fanns en affär som hette så) som egentligen "bara" är en liten affär i en liten stad men som hade den grymmaste delikatessdisken och fiskdisken jag har sett på länge. Saluhallsstuk. Fantastiskt. Surt att man inte har nåt kök att löpa amok i!

Vi vandrade hemåt igen med lite last i ryggsäckarna och det kom några små regnskurar också. Men vinden hade lagt sig något och tillbakavägen var betydligt mindre jobbig så vi passade på att slå en sväng upp om högsta toppen på "klumpen" bara för ordningens skull. Sen var det mest neråt som gällde till strandpromenaden och sista biten tillbaka till hotellet regnade det ordentligt.

Efter en timmes siesta (välbehövligt!) var det dusch och fix och middagsdags och jag har gett buffén en rejäl match i dag för att vara laddad för morgondagen. Det lutar åt fyra pass i morgon. Vi får se om det går. Kroppen känns okej - det var tungt i benen i dag men det är inte så konstigt. Inte brutalont nånstans och jag känner mig inte sliten så det ska nog gå bra!

Inga kommentarer: