tisdag 24 december 2013

God, fantastisk, underbar jul!

Jag önskar alla en lycklig julafton. Så som ni helst vill ha er jul hoppas jag att den blir!

I och med alla förändringar i mitt liv de senaste två åren så har traditionerna förändrats rätt rejält. Två är oförändrade: Jag julaftonsjoggar, och julafton med min familj firas nån annan dag än julafton :-)

Så i morse gick vi upp, åt minifrukost och var sen ute och sprang en femma. I riktigt NMT-väder, blåsigt och småregnigt. Efter dusch och piff gav vi oss av till Joakims familjs traditionella julfrukost som hör till och den kändes ju välförtjänt efter morgonjoggen i alla fall!

När vi kom hem vid middagstid körde vi vår egen julklappsutdelning. Jag har fått en musikanläggning och blev nästan tårögd av lycka. Jag har levt utan musikanläggning i över ett år, varit hänvisad till att spela cd-skivor och radio på datorn med sina burkiga högtalare och nånstans glömt bort att musik är en så stor del av mig egentligen. Jag som alltid lyssnar på morgonradio, som nästan alltid har musik eller radio på när jag är hemma och läser böcker, lagar mat eller pysslar med annat. Det är så mycket musik som det inte är lönt att spela upp på datorn för det hörs inte ordentligt. Och ändå har jag inte fått tummen loss och köpt nåt, mest för att jag inte riktigt har vetat vad jag ville ha.

Men Joakim gjorde slag i saken och köpte en bra minianläggning till mig. CD-spelare, radio, bra högtalare och bra högtalarkabel och dessutom ingångar för usb och iPod, så har jag så det räcker och blir över. Jag har lyssnat på Anne Sofie von Otter, Hazelius/Hedin och Måns Zelmerlöw. Dansat och sjungit med och njutit. Det var nog den bästa julklapp jag kunde få, och SOM jag har saknat att lyssna på musik. Fast jag inte visste om det själv, tydligen!

Sen blir det som vanligt. Kalle Anka och skinka och allt det där. Och när vi kommer hem ska jag ligga i soffan och titta på Love Actually! Ha en härlig kväll allihop. Tränar gör vi i morgon! Och så tar vi ett julfirande till innan nyår :-)

Inga kommentarer: