lördag 21 december 2013

NMT - tomtepass!

Jag missade förra årets tomtepass eftersom vi flyttade - men i år fick jag minsann hålla i det själv.

Hade väldigt mycket huvudbry med att hitta på nåt men en kompis dotter slog till med en fantastisk felhörning av en känd julvisa och sen jobbade jag vidare med den idén.

Till slut kom jag fram till ett ganska bra men komplicerat koncept! Efter en uppvärmning där deltagarna själva fick bestämma hur grisiga de ville bli (rätt grisiga, tydligen!) så körde vi igång med projektet. Jag delade in gänget i tre lag. Först skulle hela laget springa ett varv runt "bananen" innan de kom till mig och drog en lapp med en felhörd rad ur en julvisa eller -låt. De skulle gissa den och sjunga några rader.

När det steget var avklarat fick lagen gå vidare till steg 2. Varje lag skulle klara av 2 varv löpning upp till högsta toppen, 50 burpees, 100 situps och 100 knäböj. Uppe på högsta toppen skulle de plocka med sig en metallbit med en bokstav på (recycling från midsommarpasset... fast nya bokstäver!). 9 bokstäver och 3 lag, så alla fick köra varvet tre gånger. Ganska lagom, tyckte jag!

När alla 9 bokstäver var insamlade var det dags att gissa ordet - och den som gissade rätt vann ett pris. Sen festade vi på vatten och skumtomtar innan vi fortsatte. Vi körde lite bålövningar men sen tyckte jag att det blåste för mycket däruppe så vi tuffade neråt i jägarmarsch och fortsatte bort till beachvolleybanan. Här serverade jag favoriten "stand-ups" och så klassikern hämta-lämna-stafett på sandplan.

Sen hade tiden gått så pass att det var dags att sticka tillbaka till hallen där vi firade med 85 upphopp! 70 för kamrat E, som tänker lämna oss pga åldersrelaterade besvär, och 15 för yngstekamrat T som fyller år under julen. 85 totalt. Det sög! Efter välavklarat pass fikade vi på julmust, pepparkakor och skumtomtar. Fotograferade, delade ut pris till bästa tomte-utklädnad och kramade om varann och önskade god jul. Jättetrevligt!

Alldeles utsvulten kom jag hem, duschade, mulade i mig en rest pizza från i går och satte mig sedan med mitt projektarbete som ska lämnas in i morgon. Jag känner mig nöjd med arbetet - ska bara fila på lite småsaker i morgon och så lämna in det. SEN är det nästan jullov, jag håller tummarna för att jag slipper restuppgifter och sånt....

Inga kommentarer: