fredag 13 december 2013

Jag har badat. I Atlanten!

Och jag som är världens badkruka....

Jag skippade morgonjoggen i morse för kroppen kändes inte alls särskilt pigg på sånt. Morgonsåsade en stund i stället och gick sen ner och mötte upp Joakim och gänget för att vara med på stretchen. Det var skönt det med!

Sen var egentligen planen att gå till gymmet men det kändes inte särskilt lockande för vädret hade vänt under natten och nu var det plötsligt soligt och o-blåsigt och underbart. Så vi gick och satte oss vid poolen i stället - Joakim med en bok och jag med pluggbok, dator och en ny-nerladdad hemtenta. Jag tror jag har lyckats plita ner hyfsat intelligenta svar, ska titta på den en sväng till i morgon i lugn och ro (med internetförbindelse för jag behöver kolla upp ett par detaljer lite).

Efter att ha softat några timmar gick vi upp till rummet och petade i oss lite mellis och bytte om för Runner's Gym klockan 13. Typiskt dålig tid egentligen när nästa pass går 16.30, man kan inte äta riktig mat precis innan passet och det är touch'n'go att hinna äta precis efteråt för att inte vara tung i magen på eftermiddagspasset... Nåväl, klassen var härlig och livad och rolig precis som sist och jag tog i ordentligt. Svettiga och glada gick vi raka vägen ner till stranden och kastade oss i Atlantens vågor. Det var så skönt så jag ville knappt gå upp igen, jag tror vi plaskade runt i nästan en halvtimme innan vi tyckte att det var bäst att gå upp och äta lunch.

Lunch i pool-baren - sandwich och smoothie - och sen var det dags att byta om igen för eftermiddagens löpning. På menyn stod ett eller två varv på den 5 km-slinga som utgör morgondagens tävlingslopp på 5 eller 10 km. Slingan är..... fantastiskt tråkig. Bara väg, och dessutom ut och hem samma väg. Gäsp. Det fanns inte på kartan att jag skulle motivera mig till att springa den två gånger varken i dag eller i morgon kan jag meddela! Joakim kände samma sak så vi hoppade av efter första varvet, stretchade lite - och stack ner och badade igen. Bara för att man kan. Inga handdukar eller ombyten så det blev lite bökigt men hey, det går faktiskt att traska upp till rummet i blöta kläder även om det ser lite galet ut. Och det var störtskönt att bada - igen. Vågorna är härliga!

Efter buffémiddag var det "Meet the Pros" i sportbaren. 45 minuters intervjusession med Lisa Nordén, Javier Gomez och två tyska kvinnliga triatleter som jag aldrig fattade namnen på men de var tydligen också duktiga. Det var ganska intressant att höra om hur de tränade men det bästa kom faktiskt till sist när de skulle ge råd till "vanliga motionärer". De tips vi fick var att ha roligt, att träna varierat och att komma ihåg att mer inte alltid är bättre utan att det är kvaliteten på träningen som avgör värdet. Precis det jag ville höra - då gör jag ju rätt.

Även om jag i ärlighetens namn inte tokälskar mina styrkepass just nu så tokälskar jag resultaten och då kan jag motivera mig själv ett tag till. Sen blir det roliga styrkepass igen. NMT är alltid gladträning och löpning är klockrent. Variationen kommer av sig själv och det där med kvalitet i stället för mellanmjölksträning jobbar jag stenhårt med.

I morgon ska jag köra WOD'en på morgonen och springa ett 5 km-lopp på eftermiddagen. That's all. Det blir en bra dag :-) (kanhända att man kastar in nåt ytterligare pass under dagen. Kanske. Eller inte. Måste fixa klart tentan. Och packa. Typ.)

Inga kommentarer: