torsdag 5 december 2013

Det blåser. Nåt lite. Kan man säga...

Torsdag då och styrketräningsdags. Inte helt lätt att besluta om transportlogistiken med stormen Sven i antågande men det slutade ändå med att jag tog cykeln och tänkte att om det blev för hemskt under eftermiddagen så skulle jag ta bussen hem.

Inne på gymmet strax efter sju och drog igång "hatpasset". Marklyft, axelpress, dips. What's not to hate? Lång upptrappning på marklyften och jag var helt övertygad om att vi körde 85 kg sist så jag testade att trappa upp dit. Det gick bra med en och en halv trea, sen gav jag mig och sänkte till 82½ medan jag svor. Well, what do you know, när jag fick mailet med vikterna frå PT-Martin så hade han noterat 80 kg sist så jag ökade faktiskt. Heja mig! Och så en miljon reps med 22½ kg som avslut.

Axelpress - upptrappning och 5 arbetsset på 28½. Grymt helt enkelt. Och lätta hantelpressar. Sen dips. Jag är fortfarande fånigt lycklig över att jag kan göra dips, i dag blev det 5 x 3 st med fin form. När jag klarar 5x5 ska jag börja lägga på vikt, tänker jag. Och 50 st dips på bänk, såklart - innan jag stretchade.

Nackdelen med de här träningspassen är att de tar evighetslång tid, alltså. Tre ynka övningar och ändå tar det över en timme för att jag måste vila så länge mellan seten. Fördelen är att jag inte blir så svettig så det går lite snabbare med dusch & fix efteråt!

Sen gick jag till jobbet och röjde undan en hel massa innan jag vid halv tre bestämde mig för att ta mig hem innan det blev för blåsigt. Rätt beslut för det var rätt jobbigt att cykla hem. Och så skulle jag dessutom chefa för kvällens NMT-pass. Diskuterade med platschefen och vi kom överens om att köra när SMHI går ut med klass 3-varning tre minuter efter. Typiskt. Nu hade vi ju kommunicerat att vi skulle köra så det var bara att dra sig till Lund. 2 minuter innan start var ingen där - 18:14.38 dök det upp två stycken, därav en provapåare, så vi bestämde att försöka köra ändå.

Efter en halvtimme gav vi oss - det var helt enkelt för läskigt för vinden ökade hela tiden och det blev värre och värre. Tur det, för det var riktigt obehagligt att köra hem så nu kurar vi inne med en kopp varmt te som vanliga människor!  Och så har vi bestämt att klass 3-varning = inställt NMT-pass. Men nu har vi alla fall testat om det går!

Inga kommentarer: