tisdag 3 december 2013

Dålig dag = bara att pipa iväg och slå knut på en skivstång!

Träning är som silvertejp - det lagar allt utom mat. Världsklass.

Efter en pissig dag på jobbet där saker inte gick som tänkt och där det bara dunsade in grejer som var jätteviktiga NU och i alla fall innan jul och helst innan semestern och tjohejsan så var jag mer än redo när jag en dryg timme senare än tänkt gav mig av mot Friskis för att ta en fajt med skivstång & co.

Det var ganska tomt där vid halv fyra så efter uppvärmning (1000 m rodd och lite rörlighetsövningar) gick jag upp och blockerade racket. Tur det, för inom 10 minuter kom det två killar och frågade om de kunde ta över när jag var klar. De fick slåss om det själva sa jag ;-) Upptrappning 10 kg i taget, sedan 5 x 3 med 75 kg. Urk. Riktigt tungt. Och så 50 airsquats och 15 sek i jägarvila på det.

Med skakiga ben smög jag bort till bänkpressen och även där hade jag tur. Precis när jag hade plockat av efter föregående lata person som inte hade städat efter sig kom det en kille och frågade om jag var klar - fast nä, jag ska precis börja... Upptrappning igen, sen 5 st treor på 45 kg. Fina och djupa. Och så 40 reps med bara stången som avslut.

Jaha, då var man lite mör men det var pullups kvar. Jag stack ner i buren och hittade ett lämpligt gummiband som tillät mig att köra treor som jag precis klarade av. Efter 4 x 3 tog jag ett kraftigare gummiband och körde 10 snabba reps innan jag avslutade med 30 rodd i stability trainer. Ajajaj, mina lats!

Enligt massörens instruktion så stretchade jag lats, bröstmuskler och axlar noga innan jag gick in och körde ett fuskombyte (bytte tightsen mot jeans och drog en t-shirt över träningslinnet) för att ta en snabbrunda på affären på vägen hem.

Visade sig att Joakim hade somnat i soffan efter jobb (tröttmössa!) så det var bara att raskt skutta in i köket och fixa ugnsbakad lax (med pesto till Joakim, med tapenade till mig) och en omgång risotto med champinjoner och squash. Man tager vad man haver, typ. Har roat mig med finalen av Dessertmästarna som jag missade i går och nu undrar jag om inte jag skulle ta och skärpa mig och ta en dusch också. För ordningens skull. Man blir inte så hypersvettig av att köra 3 reps i taget med lång vila men det känns ändå trevligt att vara lite fräsch :-)

Inga kommentarer: