torsdag 12 december 2013

Torsdag = träningsfest

I dag har jag i alla fall tagit igen med råge för gårdagens lågintensiva träning kan man säga.

Började lite snällt med knappa 6 km morgonjogg i typ 6-fart, eventuellt lite snabbare. Och så en rejäl frukost på det. Sen gick jag till gymmet och körde bänkpress och pullups plus lite stångcurls men sparade knäböjen till i morgon eftersom det vankades intervaller senare på dagen.

Ett snabbt ombyte, sen plask ner i poolen för poolrunning-intervaller med Catti. Det var riktigt ruggigt just då, det blåste och regnade på tvären och poolen kändes inte ens varm. Men vi fick upp värmen kan jag meddela! Catti körde 70/20-intervaller med oss, 8 stycken. Sen fick vi "springa" hela poolens längd fram och tillbaka innan vi fick ytterligare 8 stycken 70/20-intervaller. Efter det teamade vi med en kompis och skulle "springa" medan kompisen höll i bältet och drogs med, 25 meter, sen byte. Och så avslutade vi med bensparkar vid kanten, 6 x 30 sek. Sen var man ganska mör och redo för dusch och lunch!

Efter lunch blev det lite plugg och siesta för att ladda för eftermiddagens sista pass: Run like GEB. Det var progressiva tvåhundringar i serier om fyra. För det snabbaste gänget motsvarade farterna det som Isabellah Andersson, Mustafa Mohamed, Paula Radcliffe och Haile Gebrselassie höll när de satte sina respektive maratonrekord. Jag sprang i den lättaste gruppen och vi sprang tvåhundringarna på ungefär 50-47-44-40 sekunder i varje serie. Fem serier var dagens meny - 20 st tvåhundringar alltså, med 2 min setvila mellan serierna. Vi snabbade på oss lite mot slutet så allra sista intervallen gick på 37 sekunder för min del vilket motsvarar en maratontid på 2:10. Jag tror jag är helt nöjd med att springa maraton på dubbla tiden om jag ska vara helt ärlig, det tempot var inte skönt nånstans!

Helt klart ett jätteroligt pass men det är svårt att genomföra ensam, enklare om man har nån som håller farten åt en. Det där med progression är inte helt lätt och när man sen ska backa och springa första intervallen i långsammare tempo är det svårt att få ner farten igen. Vilket betyder att man får svårt att få nån riktig progression i intervallerna sen. Nerjogg och stretch kändes skönt efteråt liksom dusch och kall dricka medan den intervall-lila ansiktsfärgen återgick till något mer normalt!

Vädret har lugnat ner sig igen - det blåser mindre och regnmolnen verkar ha blåst bort för den här gången. Det skulle vara skönt att få några fina soliga dagar som avslut på veckan så det håller vi tummarna för. I morgon blir ytterligare en tuff träningsdag har jag tänkt!

Inga kommentarer: