tisdag 17 mars 2015

När livet händer och man behöver planera om

Av olika anledningar sov jag dåligt i natt och det var inte helt lätt att gå upp i morse. Så för min mentala hälsas skull valde jag att krypa tillbaka i sängen en extra timme i stället för att åka till gymmet i dag och det tror jag att jag mådde bra av. Madde skriver mina träningsprogram utifrån "optimalveckor" där allt funkar och det är ibland en utmaning att hitta balansen mellan att göra som coachen säger och att få livet att funka!

Prioriteringen är solklar:
1) jag ska må bra, träningen ska inte vara en stressfaktor
2) om det går så ska jag beta av alla planerade pass fast inte nödvändigtvis i rätt ordning
3) när det blir "hoppsan, livet hände" så ska jag göra en medveten översyn och planering av veckan och be Madde kolla av den så att vi är överens om förändringarna

Så blev det också i dag. Jaha, dagens pass hände inte, hur kan jag styra om så att veckan får bra flyt? Finns det tider då jag ändå är på gymmet och det är enkelt att klämma ett pass i anslutning till det? Lite pusslande blir det men tack vare att jag hade en planerad vilodag i morgon som i stället blev i dag så gick det att få ihop det. Gymmet i morgon och torsdag, löpning torsdag, fredag och söndag, vila på lördag. Ka-ching. Skriva ihop planering, kolla att jag har lite distans mellan benpass och intervaller, skicka till Madde, få OK - bra, då kör vi!

Jag passade på att packa i ordning inför morgondagen direkt efter middagen för att slippa kvällsstressen så att jag hann sitta med en kopp te och andas lite innan det var dags att byta om och sticka iväg igen. B.A.B.Y. Runners-gänget fick ett bra pass i kväll, jag är mycket nöjd med min egen insats. Uppvärmning, löpskolning, stegringslopp, 20 intervaller i set om 4 med lite längre setvila, rolig och utmanande parstyrka inspirerad av helgens Tauff-pass och så lite stretch. Plus som alltid lite goa skratt emellanåt och massor med pepp till oss själva och varandra!

En snabbvända in på affären på hemvägen och sen hem till en varm dusch innan jag landade med kvällsmålet framför Biggest Loser. Skönt avslut på dagen och i natt tänker jag sova :-)

Inga kommentarer: