lördag 28 mars 2015

Plankan till frukost, lunch och middag :-)

Nästan så har min lördag sett ut. Riktigt trevligt var det!

Morgonen började i sedvanlig ordning med att Joakim åkte iväg för att äta frukost med grabbgänget och jag åt lyxfrukost framför Nyhetsmorgon och tog det lugnt. Njutbart! Sen var det på med understället och instruktörskläderna och iväg mot Lund för att hålla ett NMT-pass. Tio glada deltagare slöt upp och fick ett varierat träningspass med parövningar, vårskrik, kreativa utmaningar, backlöpning och en hel del stående i plankan!

Hem och vända för lunch och klädbyte innan det var dags att ge sig ner till Bulltofta för NMT-kompis G's födelsedagskalas. "Barnkalas för vuxna" kan man kanske kalla det? För kalaset inleddes med en knapp timmes träningspass i form av födelsedagsgrisens favoritövningar :-) Uppvärmning, över/under, jägarmarschvarianter, stafetter, klättra upp och ner för brant slänt medan vi höll varandras händer och så en plankan-tävling som avslut. Sen blev det tårtkalas som belöning! Det var otroligt roligt att få vara "bara en i gänget" utan ansvar för passet och påminde mig om den där oändliga NMT-träningsglädjen. Jag ska byta ut lite löpning mot NMT enligt principen att pulsträning är bra och om jag springer ner till Bulltofta och hem så är det good enough ibland. Inte som ett långpass men väl som ett kortare distanspass!

Vi hann hem en vända till för dusch och fix innan vi åkte buss in till stan. Vi hade bokat bord på Bistro Queen's, en relativt nyöppnad restaurang som hade en Groupon-deal för ett tag sen. Restaurangen specialiserar sig på plankor :-) och det kändes passande i dag. Tyvärr inte en restaurang som jag känner att jag kan rekommendera. Vi fick en halvfabrikatbaserad Toast Skagen till förrätt som inte imponerade. Huvudrättsplankorna var delvis bra, delvis trista. T ex frågar man inte hur köttet ska vara stekt men jag fick in en fin bit oxfilé som dock kunde ha varit lite mindre stekt enligt min smak! Såserna var goda, de stekta grönsakerna som serverades till var fina och färska och ingen fryst blandning, men både klyftpotatis och Pommes Duchesse var halvfabrikat. Efterrätterna höll ungefär samma nivå - inga höjdare men helt ok om man kan hantera lite chokladsås på tub, färdiga maränger i marängsvissen och förmodligen färdigköpt vaniljglass utan några större fel. 

Pluspoäng dock för att min beställda kopp te kom i en fin stor tekopp, urval av tepåsar av hyfsad kvalitet, mjölk och socker och en liten mandelkaka. Minuspoäng för att när jag frågade vilket vin "husets vita" var så fick jag svaret "det är vanligt vitt vin". Eh.. ja. Kanske inte precis det svaret jag ville ha ;-)

Sammantaget ett OK restaurangbesök för priset med Groupon-deal, dock inget ställe jag vill gå till och betala fullt pris - då finns det bättre ställen i samma prisklass. Som dessutom frågar hur jag vill ha mitt kött stekt och vet vilket vin de serverar!

I morgon ska jag antingen till gymmet eller springa en kortis eller ligga i soffan hela dagen. Har inte riktigt bestämt hur det blir, jag får känna efter i morgon vad jag är sugen på :-)

Inga kommentarer: