tisdag 24 mars 2015

Sovmorgon. Självrannsakelse. Testagram.

Började dagen med sovmorgon för att jag inte ville riskera den här förkylningen som visserligen är så gott som över men lämnar efter sig en skrällig och obehaglig hosta. Lyxen när jag gick och la mig (tidigt) i går kväll och fick kvittot "väckarklockan ringer om 9 timmar och 20 minuter" alltså! Jag är riktigt asbra på att sova och sov tungt, gott och länge i natt. SÅ skönt och tydligen välbehövligt.

Självrannsakelse över Daily Greatness Journal. Ja, jag tycker det är jobbigt på jobbet just nu för det är förändringar och ganska osäkert och ingen vet riktigt varthän det barkar eller när det blir nån förändring. Det gör mig omotiverad att gå dit av två anledningar: Dels är det oklart vart vi ska och då vet jag inte riktigt vad jag ska göra för att vi ska komma till målet. Och dels innebär situationen att chefen inte riktigt är 100% närvarande med sin avdelning. Resultaten är tydliga - det finns ingen mening med att dra igång nya projekt för man vet inte om de kommer bli av och vi har ingen chef som kan hjälpa till att bära dem igenom organisationen. Alltså gör man bara sitt rutinarbete. Tyvärr är mycket av mitt rutinarbete sånt som kan bli antingen rätt eller fel. Är det rätt får man noll feedback, är det fel så får man höra det. Sitta och göra rutinarbete utan att nånsin få veta att man gör ett bra jobb kan suga musten ur vemsomhelst!

Förändra själva situationen är jävligt svårt men förändra min egen attityd är baske mig mitt jobb. Och då får jag leva på den energin jag får av att vara instruktör och PT och den positiva feedbacken jag får där och försöka ta med mig glädjen och energin in på kontoret och göra ett bra jobb för att göra mig själv nöjd eftersom ingen annan just nu är särskilt engagerad i mitt jobb. Alltså - upp med hakan, slutgnällt, nya tag. Det blir inte ett dugg bättre av att jag fokuserar på att det är jobbigt!

Med något bättre attityd åkte jag till jobbet, skrattade åt radion på vägen, köpte finkaffe och kanelbulle till förmiddagsfikat och gjorde sen ett ganska bra jobb i dag!

Kom hem, åt mat, bytte om, åkte till Lund och instruerade NMT för ett glatt gäng (som dock var ganska trötta mot slutet, undrar varför?) och sen hem via Ica Maxi för att hämta ut en spännande låda!
Testagram innebär att man betalar en liten slant för att få hem en låda 6-12 gånger per år med nya produkter som producenterna gärna vill höra åsikter om - via sociala medier. Kul tyckte jag och hakade på! I denna första låda fanns sköljmedel från Comfort (som skickas vidare till nån annan för jag vägrar sköljmedel!), Söderte från Twinings, Viva Lakritskristaller, Superfruit bar, Nachos från Mörsjö Deli (baserade på tunnbröd och närproducerade), Läkerol Dentafresh och havremjöl från Risenta. Gott och blandat alltså. Recensioner följer ;-)

Inga kommentarer: