torsdag 30 april 2015

Uppskatta egentid

Jag har alltid uppskattat det jag i dag kallar egentid. Ensam tid. Tid för mig själv. Tid där bara jag bestämmer dagordningen. Mina mat-tider och matvanor, min träning, min vila, mina prioriteringar. Det behöver inte vara evigheter - några timmar räcker ganska långt! Gårdagen var en något påfrestande dag så jag är nöjd med att ha egentid just för tillfället.

I går hade jag en tandläkartid bokad tidigt på morgonen. Nervöst och laddat. Jag var så av banan att det krävdes 4 försök för att få på ett par strumpor.... Föga imponerande. Det gick dock hyfsat bra (dvs jag dog inte) och jag firade succén genom att gå och dricka finkaffe fast jag var bedövad i halva underläppen och var jätterädd för att spilla på mig! Rätt skönt att sitta där och hänga en halvtimme, dricka kaffe, lyssna på musik och bara andas. Sen cyklade jag till jobbet, bytte kläder och fixade smink och drog igång min arbetsdag.

På eftermiddagen var det dags för avtackning av vår chef. Efter en kort presentceremoni åkte vi till Utmaningarnas Hus där vi roade oss i knappa 2 timmar. Det är som "Fångarna på Fortet" fast inomhus och man blir inte smutsig - man låser upp en cell och hittar en utmaning därinne som man ska lösa. Klarar man det inom angiven tid får man poäng - klarar man det inte får man lov att försöka igen eller gå till en annan. Det var ganska kul även om jag inte var i det vinnande laget!

Efter roligheterna blev det avsmakningsmeny på Lemongrass och dit måste jag absolut gå igen. Så fantastiskt god mat! Delar av gänget drog vidare ut på stan sen men eftersom jag redan kände mig slut och dessutom hade en tidig start på dagen i dag... Raka vägen hem i säng och jag lyckades landa under täcket strax efter tio.

Tidig väckarklocka och buss till gymmet 06.34. Väl framme fixade jag till smink och bytte till PT-kläder och släppte in min kund strax före 07.30 för en konsultation som var både positiv och rolig men samtidigt serverade lite utmaningar. Mycket bra! Efter att det var klart och alla papper skrivna packade jag ihop mig och vandrade mot jobbet och handlade frukost på vägen. Halv nio klev jag in på ett tomt och öde kontor, var tydligen morgonpiggast i dag :-D

Jobbade, hade möte med chefen (hans allra sista dag) och gav honom feedback på hans obefintliga uppmärksammande av min fyrtioårsdag. Han är en sån som reagerar snabbt så efter att ha bett om ursäkt så fixade han en fin blomsterbukett som jag kunde ta med mig hem :-) Vilket dock ställde till det under eftermiddagen, för det ösregnade. Jag tittade på himlen och tänkte att jag stannar 20 minuter till och ser om inte det lättar upp - och det gjorde det. Kunde cykla hem utan att bli dyngsur, handlade med mig sushi hem och landade hemma i soffan med sushi, grönt iste och en favoritfilm.

Lite tomt känns det härhemma eftersom herrn i huset är borta på fisketur, men jag reder mig nog själv. Tills vidare med te, skorpor och "Inför Melodifestivalen". Planerar helgen, har lite grejer jag vill göra och förmodligen också några som jag måste göra! Springa en halvmara på söndag, till exempel :-)

Inga kommentarer: