fredag 1 maj 2015

Lite trögstartat är det ibland....

Väldigt trögstartad dag det här. Gick och la mig strax efter tio i går kväll, vaknade vid sjutiden och låg sen kvar och drog mig ett bra tag. Hade egentligen ambitioner om en morgonjogg men njaeh... landade i mjukisbyxor framför Nyhetsmorgon och så var det med de ambitionerna ;-)

Jag satt kvar där och jobbade helt enkelt - har gjort planeringar till måndagens och tisdagens PT-kunder, i vissa fall har jag till och med planerat veckans andra pass om vi har två inbokade, för andra vill jag se hur första passet funkar innan jag planerar nummer två och då brukar jag göra det strax efter att vi har tränat så att det är förberett och klart till nästa gång.

Det är ganska roligt att planera pass till kunder som kommer varje vecka - vi behöver inte göra exakt samma saker varje vecka men det är bra om vi har en viss röd tråd och en viss progression. Jag "ser" nästan alltid kunden framför mig när jag planerar och går väldigt mycket på magkänslan när jag planerar dessa pass, jag känner på mig att en viss övning kommer funka för den kunden. Och träffar jag kunden två gånger under veckan kan mina två pass komplettera varandra. Helt annorlunda är det att lägga upp ett pass som kunden ska klara av att träna själv i några veckor - då måste jag säkerställa att passet är helt komplett, har en logisk ordningsföljd och är lätt att förklara och beskriva!

I vilket fall som helst så känns det bra att allting är färdigplanerat i mitt lilla block så när jag kommer till gymmet måndag morgon är det bara att ta blocket och köra enligt plan. Hjärnan kan således vila under helgen, mycket bra!

Någon gång efter lunch kröp jag ur mjukisbyxorna och i löparkläderna men ut och springa kom jag inte förrän vid fyratiden. Det blev en klassisk "skitrunda" (haha) - precis som vanligt när jag ska springa den där sista korta rundan inför ett lopp. Lätta fina steg i början, när jag är halvvägs (och längst bort hemifrån) så börjar magen krångla och så får jag gå mycket och jogga lite resten av vägen hem. 7 km på en timme är inte särskilt imponerande :-D Men vi har ju en deal, jag och verkmästaren i magen. Så länge han sköter sig på tävling och långa långpass så får han krångla så mycket han behöver på träning. Dessutom är jag alltid extra noga med mat och toabesök inför tävlingar och långa långpass, det är sällan jag har den disciplinen för de korta passen och tyvärr tenderar det att straffa sig när jag gör som i dag "äsch, det är lika bra jag ger mig ut" och bara knyter skorna och sticker iväg utan vidare. Men jag är inte den enda som lider av fenomenet "löparmage" vet jag så jag försöker helt enkelt acceptera att vissa pass blir "skitpass". Vissa värre än andra ;-)

Har nördat ner mig i loppförberedelser och fixat logistiken inför söndagens Sydkustlopp. Ett sånt där bra lopp. Halvmaradistans (dvs jag behöver inte springa som död och helvete), flack bana, vacker utsikt, och så går det från A till B så det finns ingen poäng med att bryta. Alltid en bra motivation! Vätskestationer med 6 km avstånd vilket innebär att jag inte behöver ha med mig vätskevästen, däremot kan det finnas en poäng med att ha med sig mobilen om man tänker "upplevelsespringa". Har inte riktigt bestämt om jag ska springa som död och helvete eller njutspringa, den som lever får se. Borde åtminstone inte vara så mycket pollen därute längs kusten vilket man kan vara tacksam för :-)

Inga kommentarer: