torsdag 10 september 2015

Benpass och besiktningsdags

Hurra! Det är torsdag, och torsdag är nästan fredag, och fredag betyder att Joakim kommer hem! Ja, jag vet att det är lite tjatigt, men just nu är det så det känns. Har jag väl klarat mig fram till torsdag morgon så klarar jag resten också ;-)

Tidig väckning, frukostgröt, te, BCAA, och så bilen till jobbets parkering och 7 minuters rask promenad till gymmet. Hastigt skobyte och igång med benpasset innan jag hann tänka. Några minuter med hopprepet, overhead squats med pinne och teknikfokus, sen var det jag och skivstången. Noterade att frontböj kändes bra i dag och att högerhöften segar lite i sumomarklyft. Bra att ta med sig till naprapaten sen. Och så var jag grymmestark och körde tre set rumänska enbensmarklyft med 16 kg kettlebell. Det går. Det är inte enkelt och jag får mjölksyra i en massa muskler, men det GÅR. Ha!

Bara lite småpyssel kvar sen (vader och hälsenor typ) och en snabb titt på klockan bekräftade att jag skulle hinna med en snabb dusch innan PT-pass med kund. Ganska bra för jag var totalt genomsvettig och behövde verkligen duscha! Kastade i mig en proteinshake och en fruktbar också för att ge musklerna lite återhämtningskäk och sen fick kunden en genomkörare av en ganska endorfinstinn och morgonpigg PT :-)

Efter PT-passet var det dags för ombyte och rask promenad retur till kontoret. Svängde inom bageriet på vägen för att hämta upp en latte och en grov fralla med ost, kalkon och grönsaker som var rätt välbehövlig och sen jobbade jag ganska fokuserat fram till lunch. Var osugen på biff à la Lindström och dagens fisk lockade inte heller så det blev salladsbuffé med tillägg av ägg och räkor. Vår lunchrestaurang serverar fina handskalade räkor så det går absolut an att äta det ibland!

Retur till skrivbordet en stund och sen bort till naprapat-Jimmy för en översyn. Han hittade lite av varje. Själv klagade jag på att min svank hade försvunnit och så det där som spände på höger sida i sumomarklyften. Jimmy lyssnar, tittar och börjar jobba. Masserar, stretchar, släpper spänningar. Gnäller på att han inte får loss högersidan och noterar sen "men du har ju nackspärr, varför har du inte sagt det?". När han manipulerade bort nackspärren blev ryggen jämnare igen men som vanligt har jag fått lite "hemläxor" till mina träningspass. Högerhöften och ländryggen behöver lite extra kärlek så det ska de få :-) Hälsenorna kollade vi också och det är bara en pytteliten pryl kvar på den högra som bombades med stötvågor och sen annonserades "tant besiktigad och godkänd för körning". Tjohoo! Gäller alltså bara att trappa upp löpningen klokt nu så att jag inte sabbar nåt. Och fortsätta med prehabövningar som faaaan....

Mera skrivbordstid innan det var dags att sticka hem. Nackdelen med att ta bilen när jag slutar vid fyra är att då är det rätt många andra bilister som också ska hem.... Valde att ta en omväg med färre bilar som nog var lite längre men faktiskt tog kortare tid och ledde mig raka vägen ut till Maxi som planerat då jag behövde handla lite!

Tanken var egentligen att dammsuga och fixa till inför Joakims hemkomst nu i kväll men jag konstaterade att jag inte orkade och behövde vila. Så efter att ha ätit och hängt tvätt har jag landat i soffan med katter, bok, en mugg te och Tomas Ledin och Höga Kusten Kapellet. Bra musik att lyssna på i bakgrunden, vilsamt för kropp och knopp. Det behövdes, den här veckan har känts tuff av nån anledning! Men i morgon är det FREDAG. Fredagsfys? Ja, ni får väl se!

Inga kommentarer: