tisdag 1 september 2015

Plötsligt händer det!

En kund har avbokat ett PT-pass på morgonen och vips får man loss en timme för egen träning på bästa träningstid i stället för att behöva klämma in träningen efter kontorsjobbet när alla andra kontorsnissar flockas på gymmet. WIN! Annars är jag inte jätteförtjust i sena avbokningar som ställer till det i schemat men just i dag hade den där timmen mellan halv nio och halv tio enormt stort värde!

Jag kastade mig alltså in och bytte kläder och rejsade ut i gymmet för att köra passet som "blev över" förra veckan - överkroppspasset. Sedvanligt jobbigt men med lite discofeeling tack vare enarmsarmhävningar, axelpressar i smith och curls med Z-stång. Jäkligt skönt att köra axelpressarna i smithen för en gångs skull, då vågar jag lasta på lite mer för jag vet att det inte kan gå så mycket åt helvete som det kan med fri stång :-D

För övrigt tror jag att det var precis, exakt det här jag behövde i dag - en snabbstart på temat "nu eller aldrig" och bara gå in och köra passet på studs utan att tänka. Visst, jag fick duscha med en redan blöt handduk sen vilket var sådär glammigt men det kan man ju leva med!

Efter träning rullade jag till jobbet och mulade i mig kvarg med granola och jobbade. Lunchade med kollega (väldigt trist kycklingcurry, borde valt fisken i stället, fortsatte jobba. Hade sen lite dåligt med eftermiddagsmellis så jag åt en nötbar och sen cyklade jag hem och fixade en kycklingburgare med tomat och gurka och så minimorötter och äppelklyftor till. En smoothie till efterrätt och så hann jag sitta och läsa en halvtimme innan jag skulle iväg till B.A.B.Y. Runners Team för att hålla i kvällens pass. Hade jag inte kunnat träna i morse hade jag haft en halvtimme hemma, slängt i mig smoothie och ett ägg och sen ätit middag betydligt senare. Nu blev det mycket bättre flow i dagen på energifronten!

Nåt som kändes som jättemånga löpare (18?) hakade på dagens pass. Gemensam uppvärmning (alla hittar på en övning) följdes av en riktig löpskolningsbonanza med koordinationsövningar och studs och mycket annat kul. 5 minuters "trepersonersstafett" på det för att få upp puls, flås och fart innan vi andades en kort stund och körde intervallstege. 4 x 1 min, 4 x 45 s, 4 x 30 s, 4 x 15 s med lika lång vila som intervall. Skönt upplägg för att träna på fart och våga öka för intervallerna är relativt korta och vilan så lång att man hinner återhämta sig hyfsat. Störtskön energi i dag helt enkelt!

Sen blev det styrkecirkel med jorden runt, planka med rotation, atomic situps och världens bästa sidoplanka, två varv, innan vi stretchade och avslutade för kvällen. Mycket beröm från glada löpare för roligt pass, positiv stämning och glädje. Och jag - jag kom hem med mer energi och stoppade i mig ägg och ost till kvällsmål och så har jag en full temugg, en ny bok och en katt i knät. Måste fixa lite inför morgondagen men en kvart i soffan kan jag väl ha tid med :-)

Inga kommentarer: