lördag 5 september 2015

Lördags-NMT med backintervaller.

Nej, det var inte planerat att jag skulle på NMT i dag och inte alls att jag skulle instruera. Men vid nio i går kväll bönade och bad platschefen mig om att ta passet då det annars skulle bli inställt och då kan man inte säga nej. Däremot var min plan att springa 10 x 30 sek backe enligt coachens upplägg så jag fick vara lite kreativ.

Således körde vi uppvärmning ut till kossabacken och gänget fick lite att jobba med medan jag sprang 35 sek upp i backen och la ut en markering där. Jag hade nämligen glömt visselpipan och orkade inte hålla ordning på tiden så jag bestämde att jag fick springa 10 lika långa intervaller på ca 30 sek. Och det fick mina stackars adepter också göra helt enkelt!

10 x 30 sek backe är inte övermäktigt direkt men det kan kännas lite jobbigt att vända om och springa upp igen hela jävla tiden. Det var precis lagom för mig i dag med stela och träningsvärkiga ben och efter intervallerna blev det lite lättare jogg varvat med diverse roliga gruppövningar. Vi klarade oss dessutom utan ösregn, passet landade precis mellan skurarna, och det var ganska skönt!

Efter en välbehövlig dusch och lunch åkte vi och handlade. Joakim var lite förvånad över inköpslistans längd men det här blir ju min veckohandling så att jag kan förbereda veckans middagar, så då blir det en hel del. Grönsaker och frukt, lite burkar, lite färskvaror - och kvällens middagar såklart. I kväll har vi njutit av lax i parma (laxfilé med parmesankräm och parmaskinka) och en härligt murrig höstrisotto med rödlök, svamp och grönkål. Till efterrätt blev det kriminellt goda minikladdkakor med jordnötssmör och en klick glass.

Mätt och nöjd. Särskilt nöjd med att vi lagade mat och åt middag tillsammans, det är skönt att ha matsällskap på helgerna och roligt att det är nån som tycker lika mycket om mat som jag :-)

Inga kommentarer: