tisdag 15 september 2015

Så jäkla häftigt!

I dag har jag haft två PT-kunder på morgonen och jobbat som vanligt på kontoret och sen träffat en ny PT-kund och sen cyklat hem. Ätit mat och gett mig ut för att coacha B.A.B.Y. Runners Team. Ett av våra absolut häftigaste pass!

Jag hade aviserat passets tema som "Run to the hills". Dvs transport till kossabacken för backintervaller. Det var helt okej väder när vi började. Vi körde löpskolning och uppvärmningsövningar ut till backen och körde lite teknik i backen först. Sen rullande backintervaller i ungefär 1/3 av backens längd (brantaste delen) i 20 minuter. Precis när vi började föll första dropparna. På min tredje intervall kom det en brutal skur inkl hagel och sånt. Regnet mattades av, stormbyarna tog över. Sen mera regn. Och mera.

Det ena som var häftigt var att gänget bara fortsatte mata backintervaller. Upp och ner. Det andra var UTSIKTEN. Så jäkla häftigt att komma upp en bit och se hur stormen flyttade sig efter varje intervall! Ljuset bakom stadens silhuett, himlens färger från orange till nästan svart, flyende moln och synliga skurar mot solljuset. Gå nerför backen med regnet piskandes i ansiktet, springa upp i medvind samtidigt som vattnet rann längs ryggen. Fantastiskt. Som S sa - ett sånt där pass man kommer ihåg!

När vi hade sprungit klart bara vräkte regnet ner. Vi joggade in i skogen för att hitta lite lä och körde en enkel styrkecirkel utan att ligga ner och bli leriga (lite snäll är jag när det inte är NMT, ju!). Sen körde vi jägarmarsch hela vägen tillbaka och bestämde att stretcha gör vi hemma. Bra beslut tror jag.

Jag var blöt inpå bara skinnet, fullständigt dyngsur. Hade tagit bilen för jag ORKADE bara inte cykla i ösregn igen. Turligt nog hade jag både sopsäckar och en handduk i bilen så att jag inte blötte ner allting. En varm dusch, en enorm mugg te och en portion chiapudding passade perfekt sen. Torr, varm och nöjd. Lite packning inför morgondagen och 20 minuter på mattan med Johanna Andersson och Yogobe får avrunda kvällen!

Inga kommentarer: