måndag 14 september 2015

Måndagsdubbel!

Inledde veckan på gymmet. Det är liksom alltid ett säkert kort. Rygg och mage stod på tur vilket innebär chins. Jag brukar köra mina chins i smithen på högsta inställningen eftersom jag får bättre grepp om den stången än om vår chinsställning. Men se den gubben gick inte i dag för smithen var jävligt upptagen så jag fick kriga med mina chins och negativa chins i chinsställningen och det gick faktiskt betydligt bättre än tidigare så det är alltså inte så omöjligt som jag har trott. Mycket nöjd med det!

En annan oväntad bonus var att torsdagens naprapatbesök gav mycket bättre kontakt med både mage- och ryggmuskler så att jag kände att jag fick bra muskelkontakt och bra kvalitet på dagens pass. Liten mental kamp dock på hantelrodden - jag brukar trappa upp snällt från 10 till 12½ och sen till 15 om det känns bra. Men 12½'orna var upptagna. Alltså blev det ett set med 10 kg och resterande med 15. Tungt som f-n, men det gick det med!

Efter avslutat pass fortsatte jag till kontoret, uppdaterade mitt veckoschema och drog igång. Lyckades lösa en surdeg som har legat still pga tekniska problem och som var ett hinder för en annan arbetsuppgift så i dag blev det lite fart på grejerna. Skönt!

Raka vägen från kontoret till gymmet för att köra ett pt-pass och sen raka vägen hem. Checkade in hemma 17.36. Körde hårdprioritering - käka banan, dricka aminosyror, byta kläder. Kolla posten, diska, tömma väskan - njet. Ingen tid. Iväg igen 17.52 för att vara på Bulltofta strax efter 18, hinna hälsa och stoppa in grejer i skåpet och kissa innan NMT-pass 18.15. Inte med mig som instruktör utan med Spyfys-Ida som gör comeback nu i höst!

Ida hade satt ihop ett riktigt tufft pass där vi varvade styrkeövningar med förflyttningar. Jag har aldrig ålat så mycket på ett och samma pass (både vanligt och på rygg) och vete tusan om jag nånsin har gjort så många burpees på raken :-D Jäkligt många burpees blev det i alla fall ett  tag. Och situps och cykelsitups och utfall och jag vet inte allt. Som Ida sa så hade man möjlighet att bli trött, sen var det upp till en själv att utnyttja det! Jag blev trött i alla fall. Och så ösregnade det på mig när jag cyklade hem så jag gick raka vägen upp i duschen när jag kom hem.

Har stoppat i mig falukorv med mos och nu är det dags att lägga en kvart på att förbereda morgondagen. Frukostgröt, mellanmål, packad väska, kläder. Sen ska jag landa på mattan och yoga lite innan läggdags för det känns välbehövligt i dag. Joakim har fältvecka och det innebär ingen telefon - dvs ingen kontakt förrän tidigast torsdag kväll. Hrmf. Måttligt road av det upplägget... när en precis har vant sig vid att vara själv så länge vi hinner prata några minuter varje dag så blir en av med telefonkontakten också.

Inga kommentarer: