måndag 7 september 2015

Planera - och planera om!

Ja ibland blir det ju inte riktigt som man har tänkt sig så det är tur att jag börjar lära mig att planera om och vara lite kreativ.

I går kväll packade jag nogsamt ner mobilen i träningsväskan för att inte glömma den. Fast det innebar att jag missade ett sms från min morgonkund i dag om att hon hade ryggproblem och inte vågade träna utan ett naprapatbesök först. Som tur var är hon klok så hon messade igen i morse och då hörde jag att det surrade i väskan. Egentligen har vi en 24-timmarspolicy för avbokningar men jag brukar säga att så länge jag har möjlighet att se meddelandet kvällen innan för morgonpass så är det ok för mig och i det har fallet var det ju mitt eget fel.

När jag såg messet satt jag redan på cykeln (hade jag sett det i går kväll hade jag kunnat passa på och ta sovmorgon...) så jag cyklade mot stan och funderade på om jag själv skulle utnyttja tiden till morgonträning eller om jag skulle sikta på att vara tidigare på kontorsjobbet och slippa jobba in timmarna sen. Det blev lösning 2, mycket för att slippa stressa mig igenom mitt eget pass! Alltså svängde jag bara in på gymmet för att duscha och byta kläder och var på kontoret 07.30.

I dag var en sån dag då jag svor lite över att folk envisas med att lämna tio minuter före deadline...  Det är så himla stökigt när det blir så för jag hinner ju inte kolla grejerna ordentligt utan måste bara slänga iväg dem. Därför var jag lite småstressad när jag kom tillbaka till gymmet sen och gav mig tid att sitta ner 5 minuter och bara andas för att bli lugn. Om jag är stressad och min kund är stressad (vilket det fanns en risk för) blir det bara pannkaka. Om jag andas och "landar" så kommer jag genomföra ett bra pass.

Dagens kund är en sån som har köpt bara några få timmar för att få tre träningspass att köra själv. Det är helt okej, så kan jag också jobba, även om det är roligare för mig att få jobba mer kontinuerligt med samma kund! I dag körde vi sista passet av tre, så vi har gått igenom en hel tre-splitt, och jag klämde ihop övningarna lite för att ha 10 minuter över till "frågestund" och repetera ev övningar från tidigare pass som behövde extra coaching. Och sen fick jag skicka iväg henne med ett "lycka till" och hoppas det går bra för henne!

Efter det var det dags för egenträning. Jag skriver numera in dessa pass i kalendern precis som PT-passen för att säkerställa att jag inte tappar bort dem i planeringen! För det är faktiskt viktigt att jag också hinner träna och hålla mig i form :-) I dag var det mage och rygg. Särskilt nöjd är jag med mina ryggmuskler som jag spanade lite på i latsdragen och så börjar de där chinsen likna nåt på riktigt. I stället för att köra maxantal chins + negativa körde jag i dag maxantal chins + maxantal pullups (dvs med omvänt grepp) bara för att variera mig lite. Sen vet jag inte vad som hände med hantelrodden i dag, jag har kämpat för att bli stabil på 10 kg men i dag kändes 10 kg som uppvärmning, 12,5 också hyfsat lätt så jag drog till med 15 kilosar och minsann om inte det också gick bra. Heja mig! Lite mera rygg och sen en bunke magövningar och lite hälsenerehab på det och sen var jag klar.

Hängde kvar en stund på gymmet, ringde några samtal, städade lite på mitt kontor, pratade med receptionen, hälsade på kunder och såsade runt lite innan jag tyckte det var dags att cykla hem och äta fiskgryta och ha en ledig kväll. Eller ledig - trixat med kalendern, skrivit rent ett träningspass och sånt, men ändå - inga tider att passa. Förutom läggdags!

Inga kommentarer: