tisdag 31 maj 2016

Andningspaus. Fokus inåt.

Klockan är drygt nio och jag har landat. Alla "måsten" är gjorda. Nedvarvning, snart läggdags. Tid att vända blicken inåt en kort stund - hur mår jag? vad vill jag göra mer av? finns det nåt jag behöver göra mig av med? har jag fokus på rätt saker?

I dag har varit lite ego, lite fokus på andra. Morgonen började med cykeltur till vårdcentralen för besök hos astmasköterska och genomgång av medicinering och "hur mår du". Supernyttigt. Som halvgammal astmatiker har jag inte riktigt varit flaggad i systemet och eftersom jag har mått bra så har jag inte fått nåt vidare stöd vilket min läkare upptäckte nu i vintras och tyckte att jag borde skrivas in hos astmasköterskan för uppföljning. Superbra för mig. Vi gick igenom mina mediciner, jag fick lite tips och tricks, introduktion till nya mediciner som kommer introduceras under året och så har vi kollat lungvolym och utandning och annat bra. Jag kan fortfarande skryta med en lungkapacitet som ligger över 100% av det normala för min vikt/längd/ålder och det känns som ett bra utgångsläge!

Till vårdcentralen cyklade jag i t-shirt, tunna tights och solglasögon och packade vindjackan i väskan "ifall att". När jag kom ut trekvart senare var himlen grå och det droppade lite. Vafalls? Jaha, jackan på, solisarna i fickan, cykla på. Det tog ca 3 minuter innan det började ösregna. Givetvis var jag dyngsur när jag kom fram till jobbet en halvtimme senare. Alla väderappar hade lovat strålande sol, what gives? Jättekonstigt.

När kontorsdagen var över hade också regnmolnen dragit vidare (det ryktas att de befinner sig i Göteborgstrakten) och jag kunde cykla bort till gymmet för PT-kund och sedan hem och vända. Mellanmål, packa ryggsäck, planera, cykla ner till Bulltofta för att coacha mina B.A.B.Y.-tjejer. Jag hade lovat backintervaller i kossabacken och backintervaller blev det. 1 km transportjogg, 20 minuter rullande backintervaller, "plankbuffé", returtransport. Enkelt.

Sedan hem, fixa mat, äta mat, tänka. Jag har fattat ett viktigt beslut i dag som jag tids nog kommer skriva om. Jag har några andra grejer på gång som jag funderar över och som tar lite plats i hjärnan men alla PT-kunder kan vara lugna - jag är kvar där jag är ;-) Kroppen mår bra. Jag mår helt okej av att leva det livet jag lever - bara jag kommer ihåg att boka den där lediga kvällen en kväll i veckan så har jag flyt och koll. I morgon ska jag träna själv. Ja! Viktigt. Jätteviktigt faktiskt.

Efter att ha gjort alla "måsten" - diska, slänga sopor, packa väskor, förbereda frukostgröt och sånt - landade jag på mattan för två korta Yogobe-pass för axlarna. Kände mig spänd och stel och körde lite restorative yoga och en rejäl axelstretch. Tänkte att jag skulle koppla av framför tv'n men tappade sugen och stängde av i stället - jag behövde nog lugnet en stund. Tidig start i morgon = tidig läggning, alldeles strax ska jag bege mig i riktning mot sängen!

Inga kommentarer: