tisdag 17 maj 2016

Morgonträning. Som silvertejp!

För det vet ju alla att silvertejp lagar allt utom mat och jag tenderar att tycka att morgonträning är ungefär lika bra för att laga själ och psyke!

Som i morse. Hade stämt träff med en PT-kund på Bulltofta klockan åtta och gled in på parkeringen strax innan, färdigklädd för löpning. Dagens plan var att jogga runt elljusspåret (2½ km) med pauser för varje 500 m där jag bjöd på en fysövning och en pulshöjare innan vi joggade på igen. Som avslut blev det 15/15-intervaller i 5 minuter innan vi varvade ner och stretchade. Både för kunden och för mig blev det en riktigt bra start på dagen och jag har lyckats "stanna kvar i känslan". Känslan av att vara stark, oövervinnelig, lugn, ostressad. energisk. Awesome.

Så även om mina kollegor var stressade och bitvis otrevliga och även om jag borde vara stressad för att jag ska lämna en rapport siste juni i stället för siste juli i år (pga semester) så blev jag inte det. Jag bara bestämde att det löser sig om jag säkerställer att alla gör det de ska och jag gör det jag ska. I värsta fall får jag boka en fokuserad "jobba-hemma-dag" om det börjar kännas för hektiskt.

Således ostressad betade jag av vissa delar som behövde betas av, prioriterade lite andra saker, strök punkter på att-göra-listan och la till fler. Andades och drack te. Det är inte liv och död, det är bara ett jobb.

Knallade bort till gymmet, tog hand om en kund till, knallade tillbaka till bilen och tog mig hem. Snabbmat i dag igen kan man säga - mat på 12 minuter. Kycklingburgare från Max (de innehåller liksom bara kyckling och inga konstigheter), grova hamburgerbröd, ekologisk aioli, morotsstavar, paprikastavar. Klart. Gott och mättande!

Sen har jag plockat undan, packat och förberett för morgondagen, läst ikapp bloggar och bara varit. Kvar i min helt ostressade bubbla fast jag vet att i morgon blir lång och tuff och logistiken är sådär. Göra det bästa av det blir mitt fokus - påverka det jag kan påverka och låta det andra vara. I morgon börjar jag dagen med en PT-kund och sedan tid för egenträning innan jag traskar in på kontoret. Då har jag gjort mitt för att hitta rätt mindset redan från början!

Inga kommentarer: