söndag 15 maj 2016

Återhämtning. Hur laddar du batterierna?

Jag var fruktansvärt slut efter den här veckan. Som jag sa till Joakim så hade jag fått en överdos "folk" och behövde vara ensam. Eller, ensam och ensam - samvaro med Joakim är alltid befordrande för min återhämtning men andra människor orkade jag absolut inte med. Ensamhet, stillhet och inga krav var precis vad jag behövde för att hitta tillbaka till energin och ladda batterierna. Jag vet att alla är olika på den punkten och att det finns de som återhämtar sig bäst med sociala aktiviteter, men inte jag ;-)

Om jag hade varit helt hundra (dvs oförkyld) hade jag också ägnat mig åt yoga eller lugn jogg men det är stört omöjligt med täppt näsa och skrällig hosta. Det är också bra återhämtning för både kropp och själ.

Så när Joakim undrade vad jag ville göra i går (lördag alltså) ville jag göra så lite som möjligt. Hade sovit lite halvkasst pga hostan och kände mig ganska mör så jag åt frukost i soffan och tittade på sista avsnittet av Mästarnas Mästare medan han var iväg och frukostfikade med grabbarna som vanligt. Sen var det "Hemvärnets dag" eller vad det nu hette hos våra lokala hemvärnare precis runt hörnet. Soligt och fint ute så vi promenerade dit, fick åka bandvagn, klämma på vapen och jag fick se samma sorts tält som Joakim bott i under vissa fältveckor. Vi såg motorcykeluppvisning och stridsuppvisning också och fikade "i terrängen" som det heter på militäriska. Absolut njutbart och kravlöst!

Efter det gjorde vi inte så mycket mer. Handlade till en lättlagad middag, chillade, tittade på Gladiatorerna och Eurovision och sen läggdags där vid midnatt - jag orkade inte titta på omröstningen i år.

Kroppens tack för att jag inte ställde krav på den i går var att jag sov bättre i natt och vaknade betydligt piggare i dag. Hurra! Det betydde också att jag kunde hänga med Joakim till gymmet efter frukost. Siktet var inställt på att köra prehab för de bitar som tar stryk (axlar och bröstrygg) och att sen känna lite på kroppen. Bra svar och bra energi = köra lite tyngre, trött och seg = bara lätt prehab.

Jag inledde med rörlighetsövningar med pinne och mina sedvanliga rotatorcuffövningar plus lite liggande rodd. Kroppen verkade ganska happy. Testade lite latsdrag i dubbel kabel och det kändes fortfarande ok. Så med det gensvaret mosade jag på med högreps i smalbänk, testade lite tyngre vikter i axelpress i smith och körde smala armhävningar mot bänk (bosubollen verkar ha försvunnit spårlöst...). Bara för att gymmet var söndagstomt kastade jag mig över sidolyft i dropset och vågade mig på att börja på 6 kg i dag. Tungt men inte omöjligt! Avslutade passet med favorit-superset av tricepspress med rep och "the 21" och kände mig som superwoman. Jag är tacksam. Härligt! 

Dusch och promenad till Vigårda för lunch/påfyllning. Finkaffe att ta med till bilturen hem. Ahhhh... energi. Jag orkar, jag kan. Sedvanliga söndagsövningar väntar: hänga tvätt, packa väska, veckoplanera och sånt. Joakim åker som vanligt norröver under kvällen och målet är väl att få allt praktiskt gjort så fort han har åkt, landa på yogamattan en stund och sen chilla med bok och musik så att jag kan lägga mig i tid. Kommande vecka bjuder på 5 tidiga mornar så det verkar onekligen smart att se till att vara utvilad för att hålla energinivån hög!

Inga kommentarer: