måndag 16 maj 2016

Skapa flow. Hitta genvägar!

Måndag. En sån med bra flow trots att jag sov som en kratta i natt. Det blåste ute, jag kände mig allmänt orolig och ensam i dubbelsängen och vaknade en miljon gånger. Tur att kroppen har anpassat sig till ljuset och därmed inte har lika stort sömnbehov som på vintern!

Lite morgonseg var jag och kom iväg tio minuter senare än tänkt - plus att det var motvind. Den lilla förseningen innebar att jag inte hann duscha innan mina två morgonkunder på gymmet - men det kan man leva med. Jag såg säkert lite morgonrufsig ut och det bjuder jag på ;-) Första kunden bjöd jag på cirkelfys, andra kunden fick jobba stenhårt med ben och bålstyrka, och sen fick jag sätta nytt rekord i disciplinen "dusch, fix och transport till kontoret"!

Det blev en märklig arbetsdag. Jag var inställd på att ha en hel eftermiddag utan mötet men såg till min stora förvåning att jag hade ett monstermöte inbokat 12.30-15.00. Seriöst, 2½ timme? Japp. Turligt nog bjöds det på fika och jag var ett lätt offer för dagens lunch var trist och smakade absolut ingenting så jag åt inte så mycket. Hatar tråkig mat. Och så klämde jag en kvarg innan jag lämnade kontoret. Hemma var jag först vid halv sju efter en vända fransfix på stan och då var jag HUNGRIG!

Lösning: Snabbmat, fast hemma. Stekpanna, en skvätt olja, rejäl hög frysta grönsaker i. Kycklingrest från helgen, skär i småbitar. Risrest från helgen, ner i stekpannan. Ner med kyckling, veva runt, krydda, få genomvarmt medan jag diskade undan. Sist knäckte jag ner ett ägg och vände runt. Stekt ris med kyckling, grönsaker och ägg - på fem minuter. Klart. Gott, mättande, perfekt i dag.

Efter att ha smält maten och plockat undan gick jag ner med soporna och så landade jag på mattan. En lugn skön yogasekvens med Milla Floryd med fokus på axlar och nacke. Lovely. Min vänsteraxel som kändes lite stel tidigare föll på plats, allt känns bra - förutom att jag har grismycket träningsvärk efter i går men den är mest bara njutbar.

Yoga blir mer och mer nån sorts "lifehack" - en lösning i de flesta lägen. Trött, sliten, träningsvärkig, stressad, övertrött dvs pigg i huvudet fast jag borde vara trött, ofokuserad - det funkar allt som oftast att landa på mattan. Ibland mera fysiskt, ibland - som i dag - ett lugnare pass restorative yoga. Precis som med löpningen har jag nu lärt mig att använda yoga på ett vettigt sätt, som självmedicinering ungefär! Det har tagit lång tid och jag är inte i mål, men nu är jag i alla fall i ett läge då jag ibland helt frivilligt landar på yogamattan ;-)

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Så kul att yogan kommer naturligt. Det är verkligen ett riktigt life-hack, det är därför jag vill hålla på med det mer, och mer...