tisdag 29 november 2011

Älskade backintervaller!

I dag var det dags för backintervaller och eftersom jag "ändå" är i storstaden så passade jag på att springa med Running Sweden. Eller så planerade jag resan till kursen onsdag-fredag så att jag kom tillräckligt tidigt för att hinna med Tough Tuesday ;-)

Rubins upplägg bestod av uppjogg, löpskolning, 12 x 60 sek backe med joggvila ner, sedan 2 km tröskel innan nerjogg. Jag körde med långsammaste gruppen på uppjogg och första intervallen men insåg att jag hade mera fart i benen. Farten i nästa grupp var 4:45-fart i uppförsbacke så jag fick pinna på - men det gick! Tack till Abbe som hojtade, peppade och var "mannen med pannlampan" i gruppen! När vi sedan skulle springa tröskel hade mina långsammare kompisar redan stuckit, så jag fick springa kvar i Abbes grupp och vi höll strax under 5-fart på trösklarna. 4:55 på första, 4:58 på andra. Jag trodde jag skulle dö nånstans efter 1500 m. Men som vanligt är det mycket, mycket lättare att springa i grupp och jag var härligt endorfinhög och lycklig efter avklarat pass!

Som bonus har Rubin lovat att fixa så att jag får gå på hans "Runner's Gym"-träningspass på torsdag utan att betala gästavgift. Så då blir det antagligen vilodag i morgon (julkalendershopping kanske?) eller så ska jag höra med receptionen om de har avtal med något gym man kan träna på. Om jag orkar. Just nu känner jag att benböj och utfall i går + backintervaller och trösklar i dag = väldigt seg kropp! Å andra sidan har Sats ju Sh'Bam-klasser som jag länge har velat prova på...

Inga kommentarer: