måndag 21 november 2011

Två dagar, fyra träningspass!

Överskriften kan möjligen vara en ledtråd som förklarar varför jag genererar så himla mycket tvätt :-D

I går roade jag mig med body combat och fighter fitness. Favoritpass båda två som jag provade på och fastnade totalt för även om det egentligen inte är min stil - pensionerade balettdansöser boxas inte så jättebra! Men jag försöker i alla fall. Det är helt enkelt barnsligt kul att få slåss, sparkas och tjoa i en timme och så är det hyfsat bra konditionsträning plus att det mjukar upp höfterna och det gillar jag. Fighter Fitness är i en helt annan liga. Fysträning för kampsportare. Noggrann uppvärmning, lite parövningar och sedan är det hög intensitet och korta intervaller som gäller. Jätteroligt, jättejobbigt, helt underbart.

I går var det Patrik som ledde Fighter Fitness och han är en ny bekantskap som levererade ett kanonpass! Uppvärmning med mycket löpning och jag har aldrig nånsin sprungit så mycket baklänges i hela mitt liv, jag tror vi sprang baklänges i minst 5 minuter inkl. höga knän, spark bakåt, spurt (fatta hur jobbigt det är att springa fort baklänges) med mera. Det var fantastiskt skönt när vi äntligen fick springa vanligt igen! Efter uppvärmning bjöds vi på tabata-intervaller med armhävningar, benböj och russian twist (sittande med benen uppe). 5 intervaller av varje. En liten trevlig twist var att på armhävningarna gjorde vi varannan intervall vanliga med händerna på stepbräda, varannan intervall ute på brädans ände med en arm uppe och en arm på golvet, byte mellan varje armhävning såklart. Även benböjen hade varannan intervall djupa med hopp. Hej, mjölksyra! Eftersom body combat-passet innehåller ungefär en miljon armhävningar och crunches så var jag rejält mosig efteråt. Och så ska vi minsann göra plankan i femtielva varianter. Mina magmuskler SKREK! En lång, skön stretch fick vi på slutet och så var det dags att cykla hem i dimman.

I dag har jag jobbat en kort dag vilket gav tid över för eftermiddagsträning. Jag har sprungit Even Steven för att få både distans och fart utan att ta ut mig alldeles, och det var som vanligt trevligt. Jag noterade nöjt att jag i dag var lite bättre på att pressa upp tempot och utmana mig själv, härligt! Efter en halvtimmes paus hemma och lite energipåfyllning körde jag mitt kettlebell-pass, i dag med 2 x 3+3 turkish get-up, sedan var jag alldeles slut. Och härligt hög på endorfiner!

Jag ska strax packa och förbereda inför morgondagen då jag tänker cykla till gymmet och dra mitt helkroppspass innan det är dags att jobba. Kan bli en utmaning att lyckas packa med sig allt, förra gången glömde jag sminket så det lär jag komma ihåg i dag (och så glömmer jag säkert nåt annat i stället!)

Inga kommentarer: