lördag 12 november 2011

Barbacka, barndop, 'bell och 'Bach

Okej, lite långsökt alliteration men när jag väl hade börjat var det svårt att sluta :-D

Började dagen med ridlektion som vanligt på lördagar - och denna vecka red vi barbacka, dvs. utan sadel. En hästrygg är ganska hal att sitta på så det var inte helt lätt att göra ett bra jobb, men väldigt roligt. Och så är det skönt att rida utan sadel när det är kyligt på morgonen, då får man lite inbyggd värme!

Efter en snabb dusch och ett mellanmål var det dags att cykla till kyrkan för barndop. Väldigt välartade barn var det också, inget barnskrik i kyrkan utan det var lugnt och trevligt. Vi cyklade sedan vidare hem till "festföremålet" och bjöds på en god vegetarisk linssoppa med bröd och sedan kaffe/te och kaka. Presentbordet dignade och det var trevlig och glad stämning!

Vid femsnåret cyklade jag hemåt igen och en timme senare (när jag var 100% säker på att ölen jag hade druckit kl. 14 var ur kroppen ordentligt) tog jag fram min kettlebell och höjde volymen på Rasmus Seebachs senaste alster. Kalla mig gärna popsnöre men jag GILLAR verkligen hans musik - i dag blev det uptempo-spåren som kördes på repeat och de kommer nog också att hamna på spellistan jag har när jag springer.

Kettlebellpasset såg ut som följer:
Uppvärmning, aktiv rörlighet. Tre olika övningar, 10 av varje, två varv.
Varv 1: Enhandssving, tvåhandsryck, thrusters (min HAT-övning, spyjobbig!) och utfall med rotation, 12 av varje, 3 varv.
Varv 2: Halos, ribbons, swing, full swing. 8, 8, 13, 13 - 3 varv.
Varv 3: Renegade row (arrrgh), pullover crunches (grrrrr), russian twist, kettlebell burpees, samtliga x 10, 3 varv.
Avslut: Turkish get-up, 5+5 (jag jobbar mig upp till 3 x 5+5 men i dag fixade jag bara ett set).
Puuuuh! Träningsvärken i benen är inte helt borta så varv 1 var skitjobbigt. Varv 2 = halvdöda axlar och så varv 3 som innehåller fler övningar som jag älskar att hata. Turkish get-up är inte heller nån promenad i parken precis!

Men ja, det tar trekvart och så känner man verkligen att man har gett hela kroppen en rejäl genomkörare vilket jag tycker är ganska ovanligt med "hemmaträningspass". Plus att jag hade lite träningsabstinens ;-)

Sen har jag lagat fettuccinepasta med en underbart pepprig rucolapesto och snabbfrästa grönsaker, den energipåfyllningen behövdes. Dock känner jag av att proteinintaget var lite lågt för jag blev inte riktigt mätt, så jag ska strax bättra på det med en portion skyr (isländsk proteinbombyoghurt) med frysta blåbär och så lite ost och vindruvor.

I morgon funderar jag på att köra min egen "Super Sunday" - 10 km löpning, lunchpaus, och sedan kombon Body Combat + Fighter Fitness på gymmet. Jag får se hur benen känns efter löpningen om jag ska avboka combat'en, det är ju meningslöst att köra tre pass om jag inte orkar göra det ordentligt. Bättre då att köra bara löpning + FF och få bra kvalitet i träningen.

Inga kommentarer: