söndag 20 november 2011

Move your ass - and your mind will follow!

Det ryktas vara ett citat av Dolly Parton och jag läste det i dagens DN nånstans. Och eftersom jag tidigare har konstaterat att min baksida är precis som det beskrivs här (jag måste få tag på den bilden + texten i stor storlek så att jag kan hänga upp den på kylskåpet!) så har "move my ass" ganska stor kraft!

Jag har ofta diskuterat motivation med folk i min närhet. Hur orkar jag, hur motiverar jag mig själv, vad får mig att gå upp klockan sex, cykla till gymmet, träna och sedan fortsätta till jobbet? På vintern? Ibland är det just så enkelt som "move your ass and your mind will follow". Har jag bestämt mig för ett morgonpass så är det ganska sällan jag ens tar diskussionen med mig själv på morgonen*. Det spelar ingen roll om det gäller en löprunda eller en sväng förbi gymmet. Jag planerar och organiserar på kvällen. Packar väskor, lägger fram kläder, ser till att mellanmål antingen är packade i väskan eller står längst fram i kylen så att jag inte glömmer, tänker igenom frukosten. Så när väckarklockan ringer är allting redo, jag behöver inte tänka, bara GÖRA.

Dessutom är det ganska sällan som jag inte vill träna. Eftersom jag mår bra av det, eftersom jag vet att även de dagar jag egentligen skulle vilja ligga kvar under täcket kan bli bra dagar om jag självmedicinerar med ett träningspass. Endorfiner ska man inte underskatta!

I dag har jag legat kvar i sängen till kl 10 och ätit gigantisk söndagsfrukost. På dagens schema står återhämtning och vila fram till kl. 16.30 då jag tänker ge järnet på body combat och sedan vara grymt fokuserad på fighter fitness. Förmodligen blir det ungefär tusen armhävningar innan träningen är avslutad för dagen :-)

*) ett undantag är givetvis om jag är sjuk, övertränad eller skadad, SÅ korkad är jag ändå inte! Klart jag lyssnar på kroppen och hoppar över eller byter ut ett pass i sådana lägen. Det viktigaste är att jag mår bra av min träning.

Inga kommentarer: