lördag 8 september 2012

Dagens träning avklarad!

Nu har vi tränat klart för i dag. Och vilken dag!

Vi började med ett intervallpass. 3 km uppvärmning upp till Galgberget, sen hade Ingmarie löpskolning med oss och vi fick springa stegringslopp som jag fortfarande tycker är jätteroligt. Efter det tog Kenth över och vi körde 8 x 2 min intervall med 1 min ståvila emellan. Såg på statistiken efteråt att jag låg runt 4:30-tempo i intervallerna, fint så! Dessutom lyckades jag hålla farten trots att vi hade svag utförslöpa på ena hållet och motsvarande motlut tillbaka. Jag var helt endorfinhög efteråt när vi avrundade med att jogga en slinga på ungefär 2½ km och sen sprang hem. Totalt fick jag ihop 11 km på det passet.

Dusch och sen en sväng ut på stan för att äta lunch - och lite powershopping på Stadium. Oops :-)

Eftermiddagspasset kallades löpstyrka och vi hade fått instruktion om att ta med oss våra gummiband som låg i goodiebagen. Vi inledde med lite rörlighets- och uppvärmningsövningar innan det var dags för cirkelfys med Sara. Tre olika cirklar, 4 övningar i varje, 3 varv i varje - 1 min jobb, 30 sek vila.
Cirkel 1: Mountainclimbers, plankan med rotation, jämfotahopp framåt med benböj, plankan med axelklapp
Cirkel 2: Benböj med kompis, burpees, utfallssteg med axelpress (gummiband), plankan i par där kompisen hoppade över ens ben, byte efter 30 sek.
Cirkel 3: Bendipp, situps med kompis, woodchoppers med gummiband, "pingvinen" med gummiband (prehab för löparknä!).

Vi hjälptes åt med stretchen och pratade ihop oss om morgondagens långpass innan vi drog oss hemåt. Nu ska jag hinna duscha (för tredje gången i dag!) innan det är smoothiebar och middag.

1 kommentar: