måndag 17 september 2012

NMT - crossfit med stock

Polis-Daniel höll i dagens pass med 22 deltagare. Vi började med uppvärmningsövningar i par där den ene fick jogga fram och tillbaka medan den andre gjorde nån övning under tiden. Sen lekte vi kull i den varianten där man "dog" när man blev tagen och fyra andra skulle bära en till "sjukhuset" för att man skulle bli fri igen. Tyvärr var det en som åkte på en skada under den leken :-( Vi körde också löpning där vi höll varandra om höfterna, härligt jobb för låren!

Sen gav vi oss ned till gräsplanen och satte av in i skogen för att hämta en stock per par. Anna och jag fick tag i en ganska lagom variant. Här var konceptet helt enkelt att en person gjorde ett visst antal repetitioner av nån övning medan den andre sprang en viss sträcka, gjorde 5 situps och sprang tillbaka tills person 1 var klar med sina övningar. Vi gjorde 20 marklyft med stock, 20 benböj med stock, 20 (!) burpees med jämfotahopp över stocken, 40 fällknivar och 20 kålmasken (inte i den ordningen tror jag...) Efter det jobbade vi två och två med stocken och gjorde 10 axelpress, 10 benböj, 10 situps med stock på bröstet. Sen fick vi springa lite fram och tillbaka med stocken på axlarna och uppe på raka armar innan det var dags att springa in med den i skogen och lägga tillbaka den på plats. Och medan vi väntade på att alla andra blev klara med att parkera stocken fick vi stå i jägarvila.

Kvällens sista övning var en sprinttävling i par där förloraren fick göra 20 benböj. Vi avslutade med 33 upphopp och lite stretch innan vi var klara för dagen! Och nu börjar det faktiskt bli lite skymning när vi är klara, snart blir det nog både mörkt och lerigt och ännu roligare :-)

Inga kommentarer: