onsdag 5 december 2012

Åh himmel.....

... nu tröttade jag nog ut mig själv ordentligt tror jag. Dagens meny: Iscykling, PT-pass, löpband, jobb, iscykling, NMT. Tror ni jag somnar ovaggad?

Men man måste ju utmana sig själv ibland. Och det gjorde jag. Inledde morgonen med cykelkläder på (älskar mina vintercykeltights, fula men sköna!), och klämde ner en extra knäckemacka med ägg i tillägg till frukostgröten för att ha energi så det räckte. Upp på cykeln, mot gymmet.

Där väntade PT-Malou med ett ben/bålpass. TUNGA marklyft, utfall med stång, benböj med stång. Härligt att känna sig stark! Sen baksida lår, curls med pilatesboll, båda ben och ett i taget. Brände mysigt.... Vi avslutade med magcirkeln från helvetet och sen var jag ganska död. Men jag hade ju en liten löputmaning att avklara så jag skuttade upp på löpbandet i Fivefingers och betade av 1,8 km i civiliserat tempo. Efter det var även vaderna ganska möra....

Dusch, cykla till jobbet, mellanmål vid tangentbordet, fullt ös, mailen, lunch, möte, mera jobb.... Det snöade till och från under hela dagen och jag blev mer och mer sugen på att vara ute i snön i stället för att harva runt i ett ridhus. Bytte om till cykelkläder och cyklade hem och där fanns en till som var sugen på NMT i snön så jag avyttrade lektionen hastigt och lustigt och sen var det bara att byta kläder igen och dra iväg.

Vi var bara fyra modiga krigare i dag och en bröt efter uppvärmningen så då var vi bara tre.... Uppvärmningen bestod av löpning blandat med diverse parövningar och enskilda övningar. Sen blev det spyfys med stock - vi hade en lång stock som vi jobbade med. Jogging runt cricketplan (vi skrämde slag på en skidåkare som formligen brakade ihop i spåret när han såg oss!), benböj, utfall och axelpressar. Sen blev det jobbigare. Nu hade vi stocken två och två medan siste man sprang tvärs över plan och tillbaka. Första omgången var det armhävningar med förflyttning, en hand på stocken och byte. Andra omgången skulle vi "bara" stå med stocken uppe på raka armar. Kruxet var ju att nån fick köra två varv på raken av armhävningar och stock på raka armar och det gick väl sådär. Vi fick lägga ner stocken några gånger och bestraffades med 20 burpees. Sen fick vi lite tekniktips för burpees och nån råkade säga nåt om fusk vilket innebar ytterligare 10 burpees.

Vid det här laget var mina ben helt döda men vi var minsann inte klara utan det skulle springas två varv runt cricketplan i högt tempo också, denna gång efter konceptet en vilar - två springer tills alla hade tagit två varv. Här märkte jag av att jag hade glömt astmamedicineringen kan man säga, det blev lite pipigt..... Vi avslutade med enbensböj i cirkel i stället för upphopp.

Det var härligt att träna i snön men det blir en annan energi när vi ar så få. Det är roligare när vi är många. Kom tillbaka, kompisar!

Inga kommentarer: